Избор десет најбољих спортиста РС, кандидати: Митар Мрдић, џудиста Леотара: Владар на татамијима

Ратомир Мијановић
Избор десет најбољих спортиста РС, кандидати: Митар Мрдић, џудиста Леотара: Владар на татамијима

Требиње - Прилику да чак осми пут у каријери уђе међу десет најбољих спортиста Републике Српске имаће такмичар Леотара из Требиња Митар Мрдић који је и ове године кандидат Џудо савеза РС.

Мрдић је већ дуги низ година на самом врху БиХ и РС сениорског џудо спорта, а средином новембра проглашен је за најуспјешнијег сениора на основу постигнутих резултата у 2015. години. То признање заслужио је освајањем Европског купа Сарајево 2015. гдје су се такмичили џудисти из 20 земаља.

- Изузетно квалитетно и тешко такмичење. Поред противника, имао сам проблем са повредама. У доброј сам форми заиста, имао сам ипак пех да повриједим руку. Ова повреда ме је спријечила да наступим на Гран прију у Самсуну у Турској, а тај наступ ми је био неопходан у стицању поена за наступ на Европским играма у Бакуу у Азербејџану - истакао је Мрдић.

Након тога Требињац је био најбољи и на Балканском првенству за сениоре у Софији. Била је за њега то девета балканска титула, како у сениорској, тако и у омладинским категоријама. На такмичењу је учествовало око 200 такмичара из осам балканских земаља.

- Мало сам се прибојавао овог такмичења, јер сам се такмичио у новој категорији до 81 килограм. Противници су ми били релативно непознати, па сам опрезно улазио у борбе. Како су борбе одмицале бивао сам све сигурнији и на моју велику срећу савладао сва три противника и освојио злато у тежој категорији. И у наставку сезоне остаћу у овој тежинској категорији. Наставићу да се борим у категорији до 81 килограм. Скидања килаже за категорију испод 73 знају да буду веома напорна. У џудоу сам више од 15 година и желио сам да се опробам и у јачој категорији. Ово првенство је било мој главни циљ у овој сезони и све припреме су биле посвећене овом такмичењу - истакао је Мрдић.

По навици, Мрдић је освојио титуле првака БиХ и РС и с обзиром на свакодневни упоран и марљив рад вјероватно ће још дуго владати татамијима.

Један од најбољих икада

Митар Мрдић један је од најбољих спортиста Републике Српске када су у питању пласмани међу десет најбољих. Он је до сада чак седам пута био међу одабранима, а занимљиво је да је до сада освајао по једно прво, друго, треће, четврто, пето, седмо и осмо мјесто.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана