Избор десет најбољих спортиста РС, кандидати: Миро Васић, спортски савез МеНеРаЛи и члан удружења Сунце: Двије медаље из срца Холивуда

Д.П.
Избор десет најбољих спортиста РС, кандидати: Миро Васић, спортски савез МеНеРаЛи и члан удружења Сунце: Двије медаље из срца Холивуда

Дервента - Члан Спортског савеза ментално недовољно развијених лица Миро Васић памтиће 2015. годину по највећем успјеху у досадашњој каријери, јер је на Специјалним олимпијским играма у Лос Анђелесу освојио сребрну и бронзану медаљу.

Свестрани спортиста из Дервенте био је други у пливању на 25 м слободним стилом, а бронзу је освојио на дупло дужој дионици.

- Пресрећан сам резултатима у Лос Анђелесу. Надао сам се бар једној медаљи, али сам се кући вратио са двије. Мало ми је недостајало да будем најбржи у дисциплини 25 метара, али презадовољан сам и сребром, Медаље сам одмах окачио на зид своје собе и сваки пут када их погледам чини ми се да сијају као злато - рекао је Васић.

Оно што га је посебно обрадовало је дочек који су њему и колегиници Ведрани Новић, која је освојила сребро на 200 метара слободно, приредили чланови удружења "Сунце" у Дервенти.

- Чуо сам се са друговима и када смо били у Америци, али нисам ни сањао да ће нас тако лијепо дочекати када смо се вратили. Сви су нам честитали и радовали се нашем успјеху - рекао је Васић.

Бави се и стоним тенисом, одбојком и атлетиком, али је пливање ипак на првом мјесту.

- То је моја највећа љубав. Одрастао сам крај ријеке и врло рано сам почео да пливам. Све слободно вријеме проводим крај Укрине - рекао је Васић.

Поред медаља, из Лос Анђелеса носи успомене за цијели живот.

- Када смо стигли нисам могао да вјерујем да сам у тако великом граду који сам имао прилику само да гледам на телевизији. Слободно вријеме користили смо за шетњу и могу да кажем да сам за 15 дана упознао велики дио града, а били смо и у Холивуду. Боравак у САД никада нећу заборавити - закључио је Васић, којем су ово биле треће Олимпијске игре.

Други пут кандидат

Миро Васић је други пут на листи кандидата манифестације "Гласа Српске".

- Први пут сам био 2013. године, када сам добио плакету за изузетне резултате у спорту за инвалиде - рекао је Васић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана