Избор десет најбољих спортиста РС, кандидати: Миљана Антонић, стонотенисерка Приједора: Шампионка са рекетом

Н. Ђ.
Избор десет најбољих спортиста РС, кандидати: Миљана Антонић, стонотенисерка Приједора: Шампионка са рекетом

Приједор - Име чланице Стонотениског клуба Приједор Миљане Антонић и ове године неизоставно је међу кандидатима за Избор десет најбољих спортиста Републике Српске.

Одавно је 29-годишња дјевојка постала синоним најуспјешније женске екипе у БиХ, предводивши је у претходних 13 сезона до седам шампионских титула и шест епитета вицешампионки. Капитен је састава из приједорског насеља Тукови, чији је творац њен отац, велики поклоник "пинг-понга" Славко Антонић. Миљана је од њега наслиједила љубав према овом спорту и већ готово двије деценије је члан репрезентације од кадетске, преко јуниорске до сениорске.

- Задовољна сам оствареним резултатима у овој години. Освојила сам прво мјесто на другом топ 8 за сениорке и у пару на појединачном сениорском првенству Републике Српске са клупском другарицом Сањом Милојицом, са којом сам била друга на појединачном сениорском првенству БиХ. Била сам појединачно друга у РС и БиХ. Тренутно сам првопласирана на ранг-листи сениорских играчица БиХ - рекла је Антонићева.

На клупском плану припало јој је друго мјесто у Лиги БиХ те Купу БиХ. Први рекет Српске, иако високог образовања као магистар фармације, однедавно ради у једној приједорској апотеци, потврђује ону да се шампиони рађају. И даље редовно тренира са истим жаром, вјерујући увијек да упорност и борбени дух дају резултате.

- Остаје жал што ове године репрезентација није имала међународних наступа. Стонотениски савез БиХ није обезбиједио финансијска средства, већ су клубови требали да их сносе, за учешће на Европском првенству у Јекатеринбургу, за које сам се спремала. Што је још погубније за женски стони тенис, кажњени смо неучешћем на Свјетском првенству, а послије испадања из друге у трећу групу биће потребно много времена како бисмо се бодовно вратили на ниво колико-толико равноправне конкуренције - нагласила је Антонићева.

Три пута девета

У три наврата Миљана Антонић се нашла у изабраном друштву и сва три пута (2007. 2008. и 2012. године) била је девета, али истиче да јој је част када је међу спортистима који конкуришу за десет најуспјешнијих на ранг-листи.

- Огромно је признање за сваког спортисту, а уједно представља и подстицај за ново доказивање - истакла је Антонићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана