Избор десет најбољих спортиста РС, кандидати: Милан Бабић, кик-боксер Тигра из Гацка: Сребро са првенства Балкана

Дарко Пашагић
Избор десет најбољих спортиста РС, кандидати: Милан Бабић, кик-боксер Тигра из Гацка: Сребро са првенства Балкана

Гацко - Већ другу годину заредом Кик-бокс савез Републике Српске као кандидата за Избор десет најбољих спортиста РС предлаже члана КБК Тигар из Гацка Милана Бабића, а највећи кривац за то су добри резултати овог скромног младића у години на измаку.

- Овим спортом бавим се већ 11 година, а ово је једна од најуспешнијих година. На првенству БиХ одржаном у Фочи у дисциплини лоу-кик, категорија до 75 килограма освојио сам златну медаљу - рекао је Бабић.

У години на измаку посебно су му се урезала два друга мјеста освојена у Модричи и у Нишу.

- На смотри у Модричи одржан је турнир "Осам најбољих бораца региона" и ту сам освојио друго мјесто послије пораза у финалу, а такмичили смо се у дисциплини "К-1", категорија до 81 килограма. Ипак, можда и највећи успјех је сребрно одличје са првенства Балкана одржаног у Нишу, гдје сам поново изгубио у финалу и то у К-1, до 75 кг - наставио је Бабић.

Ови успјеси добијају на значају када се зна да је Гачанину ово тек друга година такмичења у сениорској конкуренцији.

- Прошле године у премијерној сениорској сезони био сам без премца на домаћој сцени, а освојио сам друго мјесто на Свјетском купу. Ове године сам доказао да сам на нивоу ранијих резултата, а очекујем да у будућности још више напредујем - истакао је Бабић.

Прошле године био је такође номинован, али се није нашао међу десет најбољих спортиста.

- Иако нисам "упао" у пробрано друштво, нисам био незадовољан, јер се путем моје номинације чуло за мене, али и за Кик-бокс клуб Тигар. Драго ми је што сам поново међу кандидатима, јер можда овог пута будем боље среће. Али и ако тако не буде, биће ми ово подстицај за даље - додао је Бабић.

Рудар

Милан Бабић рођен је 7. августа 1995. године и завршио је средњу металску школу. Већ више од двије године ради као рудар у Зависном предузећу Рудник и Термоелектрана Гацко.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана