Избор десет најбољих спортиста РС, кандидати: Игор Игњатовић, капитен ККИ Врбас: Најбоља сезона у каријери

И. Д.
Избор десет најбољих спортиста РС, кандидати: Игор Игњатовић, капитен ККИ Врбас: Најбоља сезона у каријери

Бањалука - Капитену Кошаркашког клуба инвалида Врбас Игору Игњатовићу прошла сезона била је једна од најбољих у каријери.

Са Врбасом је постао шампион регионалне НЛБ лиге и освојио првенство БиХ док се са репрезентацијом БиХ окитио златном медаљом на Европском првенству Ц дивизије у Лисабону.

- Прошла сезона ми је сигурно најбоља у каријеру уз ону из 2007. године. Освојили смо још међународне турнире у Пардубицама и Тревизу, а такође смо освојили престижни Погачников меморијал у Љубљани на којем учествују најјаче европске екипе. Априла сљедеће године Бањалука ће бити домаћин завршног турнира Лиге шампиона и такмичење ће бити одржано у дворанама "Борик" и "Борисаав Станковић" која ће бити реновирана за ову прилику. Учествоваће крем кошарке у колицима, екипе са милионским буџетима, али се не плашимо и циљ нам је да се пласирамо у финале - рекао је Игњатовић.

Поред свих набројаних успјеха и освојених медаља Игњатовић је потпредсједник Параолимпијског комитета БиХ догодине ће предводити делегацију спортиста у Рио де Жанеиру.

-  За мјесто потпредсједника добио сам гласове свих чланова и велика ми је част што сам добио пуну подршку. Урадили смо велики посао, ујединили се и сада ћемо први пут Као заједно наступити у Рију - казао је Игњатовић.

И у новој сезони Врбас предвођен својим капитеном биљежи сјајне резултате и ниже само побједе.

- Такмичења се полако захуктавају, а ми смо и даље без пораза. Имамо максималан учинак у НЛБ лиги и првенству БиХ и свакако да нам је циљ одбрана наслова из прошле сезоне. У Регионалној лиги уписали смо пет побједа и имамо кош разлику плус 150 што је импресивно. Много тога бранимо ове сезоне, сами смо себи подигли љествицу веома високо, али мислим да имамо квалитет да поновимо ове историјске резултате. Покушаћемо да као домаћини у веома тешкој конкуренцији освојимо Лигу шампиона - казао је Игњатовић.

Велико признање

Иако му награда и признања не недостаје, Игњатовић је веома срећан што се налази на листи.

- Сигурно да ми је велика част што сам у конкуренцији за плакету и осјећам велико задовољство. Поласкан сам и иако наш спорт није у првом плану, драго ми је да постоји неко ко прати наше успјехе и то ми много значи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана