Избор десет најбољих спортиста РС, кандидати: Горан Дојчиновић, возач АКК Професионал из Бањалуке: Сија Дијамантска кацига

Глас Српске
Избор десет најбољих спортиста РС, кандидати: Горан Дојчиновић, возач АКК Професионал из Бањалуке: Сија Дијамантска кацига

Бањалука - Аутомобилиста Горан Дојчиновић по 11. пут предложен је за акцију "Гласа Српске" Избор десет најбољих спортиста РС.

Члан АКК Професионал из Бањалуке само једном је успио да прође међу десет најбољих и то је било прије 11 година када је освојио десето мјесто.

- Надам се проласку међу десет најбољих и то би била велика награда за сав мој труд у овим тешким временима - изјавио је Дојчиновић.

Возећи у класи Е1-1400 ове године тријумфовао је на седам од осам трка на којима је наступио. Освајањем три златне кациге заредом као најбољи возач добио је велико признање у виду Дијамантске кациге што још никоме у Републици Српској и БиХ није пошло за руком. Годинама је један од најбољих возача у Српској гдје има 17 титула, док је на такмичењима у БиХ 14 пута био најбољи.

- Возио сам кружне и брдске трке и свака побједа била ми је драга на свој начин, али ће ми у посебном сјећању остати брдска трка у Слатини покрај Бањалуке на којој сам освојио друго мјесто у генералном пласману иза Суада Хоте који вози најјачу класу и коме својим аутом не могу парирати по снази и кубикажи. Услови на стази једноставно су се поклопили па сам одвезао одличну трку - изјавио је Дојчиновић.

Иако је годинама неприкосновен још увијек не планира да одустане.

- Припремам се за 2016. годину у којој ме чека одбрана титула. Сада је све подређено томе и већ имам одређене планове шта и како да радим. Возити је лако, а најтежи посао је обезбиједити новац од спонзора. Времена су тешка за све спортове, поготово за аутомобилизам за који су потребна велика улагања. Ипак, вјерујем да још увијек има велики број заљубљеника у овај спорт који желе да помогну - истакао је Дојчиновић.

Не сматрају спортом

Према Дојчиновићевим ријечима има појединаца који ауто-мото трке не сматрају спортом и да му је жао што нема кружне трке у Бањалуци која је некад била позната у СФР Југославији.

- Бањалука је годинама била позната по стази у Залужанима која је, уз хрватски Гробник, једно од ријетких мјеста у бившој држави које је имало одличне услове за трке. Има појединаца који трке не сматрају за спорт и посвећени су другим стварима тако да за нас нема довољно пара - казао је Дојчиновић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана