Избор десет најбољих спортиста РС, кандидати: Душан Бабић, атлетичар Бањалуке: Заблистао на првенству Балкана

Данијел Радујковић
Избор десет најбољих спортиста РС, кандидати: Душан Бабић, атлетичар Бањалуке: Заблистао на првенству Балкана

Бањалука - Прилику да се други пут у каријери нађе међу десет најбољих спортиста Републике Српске имаће атлетичар Бањалуке Душан Бабић (29).

Атлетски савез Републике Српске предложио је Бабића, који је ове сезоне имао запажене резултате на домаћим, али и на међународним такмичењима. Посебно се истакао на Балканском првенству у румунском Питештију, гдје је освојио сребро на 800 метара, док је на 1.500 био четврти. До најсјајнијих одличја долазио је на међународним митинзима у Братислави, Бару, Загребу, Пријепољу, Ужицу, а други је био у Зеници. Ове сезоне почео је да трчи и у дворани, а на митингу у Линцу је са временом 3.48,55 минута поставио нови дворански рекорд РС и БиХ на 1.500 метара.

- Мислим да је ово моја најбоља сезона од када се бавим атлетиком. Прије свега, истакао бих сребрну медаљу на првенству Балкана. Спремао сам се цијелу сезону за ту трку, било ми је то главно такмичење. Први дан сам трчао на 1.500, а други дан на 800. То ми је најзначајнија трка и када је било најважније ту сам дао највише од себе. Ове године карактеристично је да сам почео да трчим и у дворани. Први пут сам трчао у затвореном и то је нову искуство за мене, а позитивни су утисци - рекао је Бабић.

На митингу у италијанском Гаварду поставио је нови рекорд РС на 1.500 метара на отвореном са временом 3.44,10 минута. Добар је био и на Купу Европе у Бакуу, гдје је завршио пети у истој дисциплини, а што се тиче домаћих такмичења, ту је освајао прва мјеста на првенству БиХ у Зеници и кросу у Брчком на 1.500. Био је први и на првенству РС на 800 у Сокоцу, а најсјајније одличје је освојио и на првенству Србије на 1.500 и 800 метара, који је одржан у Сремској Митровици. Ови резултати дају му подстицај за наступе идуће сезоне.

- У 2016. години главни циљ ми је првенство Европе у Амстердаму, гдје ћу покушати истрчати норму на 1.500 метара која износи 3,40.50. Поред тога, желим добар наступ на Балканском првенству - додао је Бабић.

Велика част

Ово је Душану Бабићу други пут да је представник Атлетског савеза Републике Српске у Избору десет најбољих спортиста Републике Српске и нада се да може ући међу одабране.

- Погледао сам списак кандидата и видио сам да има доста квалитетних спортиста, али надам се да би требало да уђем међу десет, што би представљало част за мене - истакао је Бабић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана