Избор десет најбољих спортиста РС, кандидати: Драшко Вујковић, Ватерполо клуба Бањалука: Предводник новог таласа ватерполиста

И. Д.
Избор десет најбољих спортиста РС, кандидати: Драшко Вујковић, Ватерполо клуба Бањалука: Предводник новог таласа ватерполиста

Бањалука - Члан Ватерполо клуба Бањалука Драшко Вујковић налази се међу кандидатима за Избор десет најбољих спортиста Републике Српске.

Вујковић је тако први ватерполиста послије више од двадесет година који се нашао међу предложенима, а један је од најбољих играча клуба који се у историјској сезони такмичи у Првој Б лиги Србије.

- Презадовољан сам номинацијом, јер ми је указана велика част да се нађем раме уз раме са најбољим спортистима из Републике Српске. Стварно сам пресрећан и веома ми је драго што је један ватерполиста поново у избору. Ово је историјска сезона за бањалучки ватерполо и наш клуб, јер смо послије 27 година одиграли званичну утакмицу у нашем граду. Освојили смо први бод против Валиса 93 из Ваљева и надамо се да ћемо у току сезоне успјети да изненадимо још неког фаворита - рекао је Вујковић.

Послије тешког периода за клуб који није имао адекватне утакмице и готово био без такмичења, ове сезоне Бањалука се придружила Првој Б лиги Србије.

- Прошла година била је тешка, јер нисмо имали довољно утакмица па нисмо успјели да обранимо титулу Купа БиХ, јер смо поражени од Неума у финалу. Сада се такмичимо у лиги гдје се игра на много вишем нивоу од оног на који смо навикли па нам треба још времена да се навикнемо и прилагодимо на све то. Првенствени циљ је да добро тренирамо и да из утакмица са много јачим екипама од себе покушамо да извучемо максимум, да учимо од њих и тако напредујемо. Немамо никакав резултатски притисак, али трудићемо се да свакоме будемо тежак ривал и да из неког другог плана покушамо угрозити фаворите - казао је Вујковић.

Сви планови младог играча у вези су са Бањалуком па се нада да ће у будућности успјети подићи ватерполо на виши ниво.

- Предстоји нам развојни пут у овом такмичењу и морамо бити стрпљиви и ићи степеник по степеник. Биће тешко, али ништа не може да се уради преко ноћи. Покушаћемо кроз неколико година да пређемо у виши ранг, али да бисмо дошли до тога морамо још много да учимо и радимо - закључио је Вујковић.

Први бод

Свој први бод Ватерполо клуб Бањалука освојио је против Валиса 93 (11:11), а врло лако су могли стићи до побједе, мада су сви у тиму били презадовољни по завршетку утакмице.

- Била је одлична утакмица, трибине базена су биле испуњене и играли смо у сјајној атмосфери. Водили смо читавим током сусрета, имали и четири гола предности, али смо у посљедњој четвртини изгубили снагу. То је био историјски бод и свакако да смо срећни упркос томе што смо испустили побједу - рекао је Вујковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана