Избор десет најбољих спортиста РС, кандидати: Ђорђе Томић, члан Боксерског клуба Радник: Нишани Олимпијске игре

И. С.
Избор десет најбољих спортиста РС, кандидати: Ђорђе Томић, члан Боксерског клуба Радник: Нишани Олимпијске игре

Бијељина - Међу кандидатима за престижну 61. акцију "Гласа Српске" Избор десет најбољих спортиста Републике Српске нашао се и члан Боксерског клуба Радник из Бијељине Ђорђе Томић.

Један од најталентованијих боксера Републике Српске и БиХ овим спортом је почео да се бави у деветој години те је у свим узрасним категоријама био проглашаван најперспективнијим боксером године. Учествовао је на европским и свјетским првенствима за кадете и јуниоре а ове године се нашао и на првим Европским играма у Бакуу. Освајач је "Златне рукавице" што му је један од најдражих трофеја. Ђорђе је олимпијски кандидат за одлазак на ОИ у Рио де Жанеиру 2016, а норму ће покушати да оствари на два квалификациона турнира који ће се одржати почетком наредне године у Истанбулу и Бакуу.

У 2015. години златну медаљу освојио је на неколико турнира из  европског календара такмичења, а у Сарајеву је проглашен за најбољег техничара турнира. Са матичним Радником освојио је прво мјесто у Премијер лиги БиХ и са екипом изборио пласман у финале Купа Републике Српске.

- У боксу сам од малих ногу и увијек сам сањао да достигнем резултате великих имена из свијета бокса Марјана Бенеша и Анте Јосиповића што је представљао циљ моје каријере. Са 16 година ме је препознао МОК који је одлучио да ме финансира као преспективног спортисту у квалификацијама за Олимпијске игре у Лондону. Имао сам прилику и ове године да на Европским играма направим значајан резултат, гдје сам имао част да будем један од четворице боксера БиХ и једини из Републике Српске, који су испунили услове за учешће на смотри тог значаја. Тек ми је 20 година, па се надам да моје вријеме тек долази те да ћу Републику Српску још много пута успјешно представити на великим спортским смотрама -  рекао је Томић.

Сама кандидатура међу најбоље спортисте Републике Српске је на њега оставила изузетан утисак.

- Након мукотрпног рада и одрицања да би постигао значајне резултате, указала ми се прилика да по други пут учествујем у избору за најбољег спортисту Републике Српске. Напокон је неко спознао мој рад и труд. Ово је за мене подстрек у даљем раду и пружа ми мотивацију да у наредним годинама постигнем још боље резултате. Олимпијада у Рију наредне године мој је циљ - рекао је Томић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана