Избор десет најбољих спортиста РС, кандидати: Ђорђе Паштар, куглаш Ревите из Бањалуке: Чуњеви падају као од шале

И. П.
Избор десет најбољих спортиста РС, кандидати: Ђорђе Паштар, куглаш Ревите из Бањалуке: Чуњеви падају као од шале

Бањалука - Члан Куглашког клуба Ревита Ђорђе Паштар нашао се међу кандидатима за најбољег спортисту године Републике Српске.

Годинама је најбољи куглаш Српске и БиХ, а претходну сезону био је члан Козаре из Градишке и предводио је екипу до вицешампионске титуле у Купу РС и шампионске у Купу и првенству БиХ.

- Резултати у прошлој сезони нису били баш по свим мојим очекивањима, али незадовољства не би требало да буде, јер ће она остати упамћена по томе што сам 17. пут постао појединачни првак РС, 13. пут заредом, што је права ријеткост у било ком спорту - рекао је Паштар.

Репрезентацију БиХ као капитен предводио је на екипном Свјетском првенству у њемачком у Шпајхерздорфу, а био је и учесник на појединачном свјетском купу у њемачком граду Хиршау, гдје је заузео 15. мјесто.

- Учешће на екипном Свјетском првенству у Њемачкој није било баш како треба иако сам и тада био најбољи појединац наше репрезентације. На појединачном такмичењу остварио сам сасвим пристојан резултат који ми је донио бодове за Свјетску ранг-листу - изјавио је Паштар.

Тренутно је 37. играч на најновијој свјетској ранг-листи, што је за четири мјеста лошији пласман него прошле године. Разлог пада на листи је тај што није било изласка на европску сцену.

- Нажалост, почетком октобра мој клуб и ја смо оштећени, јер са екипом коју тренутно имамо смо могли нешто више да урадимо. Због проблема у кровном савезу КС БиХ нисмо учествовали на НБЦ купу у Аустрији па сам остао без неких бодова за ранг-листу - истакао је Паштар.

Тренутно екипа Ревите заузима прво мјесто на табели Премијер лиге БиХ са шест бодова предности у односу на прве пратиоце, а Паштар је најбољи играч екипе и првенства, јер једини просјечно руши више од 600 чуњева.

- У овој такмичарској години план је остварити боље резултате него у прошлој, а тако сам и започео сезону. Циљеви су највиши и повратак у Бањалуку омогућиће ми да постижем боље резултате, јер је много лакше када тренирате у граду у којем живите и радите, него када морате на утакмице и тренинге путовати више од 50 километара - закључио је Паштар.

Част бити међу најбољима

Међу десет најбољих спортиста РС се нашао три пута, а 2004. године је проглашен за најбољег.

- Сама кандидатура је велика ствар за сваког спортисту и велика част. Био сам проглашаван и за најбољег спортисту РС, али увијек је част наћи се међу најбољима - рекао је Паштар.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана