Избор десет најбољих спортиста РС, кандидати: Бранислав Марковић, теквондоиста из Дервенте: Најбољи у БиХ и региону

Глас Српске
Избор десет најбољих спортиста РС, кандидати: Бранислав Марковић, теквондоиста из Дервенте: Најбољи у БиХ и региону

Дервента - Теквондоиста Бранислав Марковић први пут има прилику да се нађе међу десет најбољих спортиста Републике Српске, јер је номинован од Теквондо асоцијације РС као најбољи такмичар у години на измаку.

Млади такмичар из Дервенте иза себе има врло запажене резултате, освојивши прва мјеста на првенствима Српске и БиХ, Купу Српске, као и на турнирима у Марибору и Славонском Броду, те друго мјесто у Бијељини.

- Стварно могу да будем задовољан оним што сам остварио. Ово је моја најбоља сезона у каријери. Прва мјеста у РС и БиХ су потврда да сам у својој категорији најбољи на овим просторима, а освојени међународни турнири показују да сам међу најбољим у региону. Наравно, увијек може боље и трудићу се да већ идућа година буде успјешнија - рекао је Марковић.

Теквондо тренира од 2006. године и носилац је црног појаса други дан. Приоритет у идућем периоду биће наступ на Европском и Свјетском првенству.

- Европско првенство идуће године ми је велики циљ. Још увијек није познат домаћин турнира, али се надамо да ће бити нека земља у окружењу због смањења трошкова путовања. Много би лакше било спремати се и тренирати када не би размишљали о таквим стварима, али то је изгледа наша реалност. Увијек је до посљедњег дана неизвјесно да ли ћемо имати новца да путујемо на такмичења, али нам не преостаје ништа друго него да се спремамо и надамо се да ће све бити у реду - рекао је Марковић.

Добри резултати на првенствима Европе и свијета, као и на међународним турнирима, гарантују и довољан број бодова за наступ на Олимпијским играма.

- Још сам млад и надам се да ћу бити озбиљан кандидат за наступ на Играма 2020. године у Токију. Свјестан сам да је за тако нешто потребно много одрицања, али сам спреман да и поред запослења тренирам напорно. Златна олимпијка из Лондона Милица Мандић је доказ да снови могу да постану јава - рекао је Марковић.

Најбољи у Дервенти

Талентовани такмичар прошле године проглашен је за најбољег спортисту Дервенте.

- То је велико признање за мој рад. Такође, сама чињеница да сам дио акције "Гласа Српске" ми много значи и представља подстрек за још напорнији рад и труд - рекао је Марковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана