Избор десет најбољих спортиста РС, кандидати: Анђела Делић, кошаркашица Плеј-офа: Стигла до вицешампионске титуле

И. П.
Избор десет најбољих спортиста РС, кандидати: Анђела Делић, кошаркашица Плеј-офа: Стигла до вицешампионске титуле

Сарајево - Кошаркашки савез Републике Српске за акцију "Гласа Српске" ове године предложио је чланицу сарајевског Плеј-офа Анђелу Делић.

Према њеним ријечима, магичну игру под обручима завољела је још од малих ногу и она јој је постала велика љубав.

- Моја старија сестра бавила се кошарком и много је утицала на одлуку да се у родној Власеници моја сестра близнакиња Николина и ја почнемо бавити кошарком. Након четири године каријеру сам наставила у Младом Крајишнику из Бањалуке да бих се посљедње двије године нашла у Сарајеву - изјавила је Делићева.

Први пут Анђела се нашла међу одабраним спортистима за престижну награду.

- Кошарка је мој живот. Када сам чула да ме је предложио Кошаркашки савез, била сам изненађена. Велика је ствар за мене да сам се нашла међу кандидатима за најбољег спортисту, јер то даје мотивацију за даљи рад - рекла је Делићева.

Прошле сезоне са екипом Плеј-офа учествовала је у регионалној лиги, а њена екипа је у првенству БиХ освојила друго мјесто пошто је боља од њих била екипа Челика.

- Претходна сезона била је прва у садашњој екипи. Кроз сезону тим и ја смо стицали пријеко потребно искуство које би нам ове сезоне требало да донесе много тога доброг. Имала сам завидну минутажу у регионалном такмичењу, што је утицало да моја игра напредује - казала је Делићева.

Ове сезоне Плеј-оф је уписао четири побједе на исто толико мечева у домаћем шампионату, док у регионалном такмичењу имају три побједе и четири пораза.

- Ове године нападамо оба трофеја у домаћем такмичењу, док нам је циљ у регионалној лиги да прођемо у други круг такмичења - закључила је Делићева, која је 2013. године проглашена за најбољу кошаркашицу Републике Српске.

Кошарка

Протекле двије године управо су кошаркаши постали лауреати Избора десет најбољих спортиста Републике Српске. Прошле године ласкаво признање припало је Немањи Гордићу из Игокее, док је годину раније исто признање припало Филипу Адамовићу, такође члану екипе из Александровца.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана