Избор десет најбољих спортиста РС, кандидати: Алекса Црнчевић, бициклиста Самита: Доминирао на стазама у БиХ

И. П.
Избор десет најбољих спортиста РС, кандидати: Алекса Црнчевић, бициклиста Самита: Доминирао на стазама у БиХ

Бањалука - У трци за престижну награду најбољег спортисте Републике Српске која се додјељује по 61. пут у организацији "Гласа Српске" нашао се бициклиста Самита Алекса Црнчевић.

Млади спортиста из Бањалуке направио је завидне резултате у претходној години. Постао је сениорски првак БиХ у друмском и брдском бициклизму као и у бициклистичком маратону. На првенству БиХ у брдском хронометру освојио је друго мјесто.

- Прошлом сезоном морам бити задовољан. У сезону сам ушао са новим тренером Словенцем Мираном Кавашем, и напоран рад се осјетио на резултатима. Имали смо одличне резултате, али нажалост репрезентација БиХ није скупила довољно бодова за учешће на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру идуће године - рекао је Црнчевић.

Учествовао је на међународним такмичењима гдје се издвајају пето и шесто мјесто на тркама свјетског купа. Био је учесник љетних европских игара које су се ове године одржале у главном граду Азербејџана, Бакуу. На играма је освојио 35. мјесто у дисциплини брдски бициклизам.

-  Сан сваког спортисте је да оде на такмичење таквог ранга и на том нивоу. Једном или ниједном у животу се пружи таква прилика. То је једно ново искуство за мене које ће ми много у даљој каријери значити. БиХ је имала три представника у бициклизму на овим играма, а ја сам једини био у овој дисциплини - изјавио је Црнчевић.

Идућа такмичарска сезона би могла да буде још више успјешна за младог бициклисту због помоћи која је стигла од спонзора, а и чињенице да је претходна година донијела преко потребно искуство.

- Сарадњу са тренером из Словеније настављам, а уз помоћ спонзора добијам нови бицикл које би ми требало да помогне да остварујем боље резултате - закључио је Црнчевић.

Што више такмичења изван БиХ

Алекса Црнчевић тренутно се налази на 258. мјесту свјетске сениорске листе УЦИ у брдском бициклизму од 1.437 рангираних такмичара.

- Надам се још бољем рангирању на листи. План је да одвезем што више међународних трка, и да учествујем на више трка ван граница БиХ - казао је Црнчевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана