ИЗБОР ДЕСЕТ НАЈБОЉИХ СПОРТИСТА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ – ПРЕДСТАВЉАМО: Сања Милојица, кандидаткиња Стонотениског савеза РС: Номинација круна за успјешну годину

Ненад Ђерић
ИЗБОР ДЕСЕТ НАЈБОЉИХ СПОРТИСТА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ – ПРЕДСТАВЉАМО: Сања Милојица, кандидаткиња Стонотениског савеза РС: Номинација круна за успјешну годину

Приједор - Стонотенисерка Приједора Сања Милојица други пут заредом нашла се на листи кандидата за Избор десет најбољих спортиста Републике Српске у 63. по реду традиционалној акцији „Гласа Српске“.

Првог дана 2018. напуниће 22 године, а младост јој је адут за наредне успјехе. Имала је добру сезону у којој је постала шампион Републике Српске и вицешампион БиХ.

- Остаје жал због пораза у финалу првенства БиХ, изгубила сам у седам сетова послије велике борбе. Била сам тако близу тријумфа, али шта да се ради. Шампионска титула у Српској много ми значи баш као и ова номинација у „Гласовој“ акцији која представља круну сезоне - рекла је Милојица.

Као капитен екипе предводила је приједорске стонотенисерке до другог мјеста у првенству БиХ, а исту позицију заузимају и ове сезоне. Милојица је потврдила да се налази у одличној форми па је осигурала мјесто у репрезентацији БиХ гдје је тек очекују изазови у квалификацијама за Европско првенство.

- Ривали у групи су нам Белгија и Словачка и већ помало размишљам о тим мечевима. Немам финансијску корист од стоног тениса, али нам недостају међународна такмичења како би још више напредовали. Искрено се надам да ове године могу да уђем међу десет најбољих спортиста Српске када ми то као дебитанту није успјело прошле године. Ова година ми је била изузетно лијепа на спортском и личном плану тако да бих вољела да је крунишем овим успјехом - рекла је Милојица.

Препозната је као таленат, у три наврата па је 2010, 2011. и 2014. године била међу стипендистима Министарства породице, омладине и спорта Републике Српске.

Факултет и удаја

Милојица је на четвртој години Високе медицинске школе у Приједору на смјеру здравствена њега.

- Завршила сам приправнички стаж и стекла звање акушерке. У овој години сам се вјерила па сљедеће планирам вјенчање са вјереником Мирославом Ерцегом - најавила је Милојица.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана