Глас 62. пут бира најбоље

Милан Зубовић
Глас 62. пут бира најбоље

Бањалука - Традиционална манифестација "Гласа Српске" Избор десет најбољих спортиста Републике Српске ове године доживјеће своје 62. издање, а завршно вече биће одржано 21. децембра у Банском двору.

Најзначајнију, најпознатију и једну од најстаријих спортских манифестација на Балкану директно ће преносити Радио телевизија Републике Српске од 20.10 часова, а организатор "Глас Српске" већ је предузео низ предрадњи с циљем да цијели догађај буде што боље организован. Спортска редакција послала је дописе свим струковним савезима у Српској у којем је назначено да до 21. новембра пошаљу име једног кандидата за којег сматрају да је својим резултатима искључиво у сениорској конкуренцији током 2016. године заслужио да се нађе међу најбољима.

- С поносом истичемо да нас крајем године очекује 62. избор десет најбољих спортиста. Престижна манифестација утемељена далеке 1955. из године у годину постављала је стандарде у организацији те постала једна од најпрестижнијих спортских догађаја на Балкану. Већ смо почели са организацијом и ускоро ће бити формиран Организациони одбор као и стручни жири - изјавио је директор "Гласа Српске" Борис Дмитрашиновић.

На завршној вечери манифестације биће проглашено десет најбољих спортиста док ће уједно бити додијељено још неколико признања и то: повеља за изузетан спортски подухват године, плакете за изузетан допринос у афирмацији и унапређењу спорта, плакета за дугогодишњи допринос развоју спорта, плакете за амбасадоре спорта Републике Српске, плакета за изузетне резултате у спорту за инвалиде, плакета за допринос, развој и унапређење специјалних и паралелних веза Републике Србије и Републике Српске у области спорта, те "Златно перо - Лимун Папић" најбољем спортском новинару.

Најбољи

За најбољег спортисту 2015. године проглашена је каратисткиња прњаворског Ипона Наташа Видовић, други је био пливач Михајло Чепркало, а трећи атлетичар Душан Бабић. Од четвртог до десетог мјеста пласирали су се скијашица Тања Каришик, кајакаш Дарко Савић, џудиста Митар Мрдић, рукометаш Стефан Јанковић, аутомобилиста Горан Дојчиновић, на деветом мјесту је био одбојкаш Саша Зимоњић, а првих десет је затворио фудбалер Синиша Радоја.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана