19. Дарко Савић - кајак-кану: Поход на Лондон

Ведран Гајић
19. Дарко Савић - кајак-кану: Поход на Лондон

БAЊAЛУКA - Други пут заредом члан Кајак-кану клуба Врбас из Бањалуке Дарко Савић, нашао се на листи кандидата за Избор најбољег спортисте Републике Српске..

- Био сам добро физички припремљен за све трке у овој сезони, али сам имао проблема са концентрацијом. На битним тркама сам подбацио, али се све добро завршило на посљедњој трци у сезони, а то је било Балканско првенство у Македонији, гдје сам заузео шесто мјесто. Ипак, почаствован сам што сам се други пут заредом нашао на листи кандидата за најбољег спортисту Републике Српске - рекао је Савић.

Ове године имао је доста успона и падова, али на крају је ипак задовољан својим учинком.

- На државном првенству Србије у дисциплини К1 спуст био сам други, у К1 слалому у Македонији сам заузео девето мјесто, а онда сам пети пут заредом био први на Отвореном првенству БиХ у К1 спусту. На Европском првенству у Краљеву наступио сам у три дисциплине. У К1 спусту био сам 27, у К1 спринту 29, док сам у 3хК1 спусту заузео осмо мјесто. На Европском првенство до 23 године које је одржано у Бањалуци наступио сам у двије дисциплине. У К1 слалому био сам 44, а у 3хК1 18. Свјетски КУП ове сезоне вожен је у Љубљани, а на њему сам заузео 68 мјесто. Добре резултате сам остварио на државном првенству Хрватске. У дисциплини К1 слалом био сам четврти, док сам у К1 спусту заузео другу позицију, док сам на државном првенству Словеније био 25. На Свјетском првенству и квалификацијама за Олимпијске игре које је одржано у Братислави у дисциплини К1 слалом заузео сам 84 мјесто. И на крају сам остварио најбољи резултат ове сезоне, а то је шесто мјесто на Балканском првенству које је било одржано у Скопљу - истакао је Савић.

Сљедеће године очекују га нова искушења у походу на Олимпијске игре које ће се одржати у Лондону.

- Сљедеће године у њемачком граду Aугзбургу имам квалификације за Олимпијске игре, а двојица најбољих избориће визу за Лондон. Тренирам напорно и надам се да ће ме срећа и здравље послужити и да ћу се пласирати на највећу свјетску спортску смотру - закључио је Савић, који је протеклих пет година шампион Републике Српске и БиХ.

Стипендије и награде

Од Интернационалне кану федерације (ICF) Дарко Савић је проглашен за потенцијалног олимпијца и радио је на њиховом програму усавршавања са најбољим кајакашима и тренерима на свијету. Стипендиста је Министарства породице, омладине и спорта у Влади Републике Српске на избору десет најбољих спортиста Републике Српске за 2010. године заузео је седмо мјесто, а три пута је проглашаван за перспективног спортисту Републике Српске.

Гласање

Гласати за Дарка можете тако што у SMS поруци напишете GS19 i пошаљете поруку на број 065 1370.

Цијена поруке  1,65 КМ са ПДВ-ом

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана