18. Никица Атлагић - бициклизам: Владар брда и друмова

Глас Српске
18. Никица Атлагић - бициклизам: Владар брда и друмова

БAЊAЛУКA - Година на измаку била је најбоља у каријери Никице Aтлагића, који је освојио све што се освојити могло.,

 Бициклиста бањалучког БСК-а доминирао је у друмским и брдским тркама као и трци на хронометар те је сходно томе постао најбољи бициклиста у Републици Српској и БиХ.

- С обзиром на остварене резултате, постигао сам оно што сам хтио. Освојио сам шампионат БиХ у брдској и друмској конкуренцији док сам најбољи био у и три на хронометар. Све ово је остварено у конкуренцији елита гдје се такмиче само они најбољи и гдје има бициклиста много искуснијих од мене. Такође, велика ствар за мене је и прво мјесто у генералном пласману без обзира на категорију. Исто тако сам био најбољи и у Републици Српској, гдје сам у пласману водио од самог почетка - рекао је Aтлагић.

Према сопственом признању, није очекивао да ће управо њега Савез номиновати да брани част бициклиста у традиционалној манифестацији нашег листа.

- Све ово чини ме веома поносним. То је круна мојих добрих резултата ове године и шлаг на торти. Нисам очекивао да ћу бити номинован, али је фин осјећај када неко примијети и вреднује твоје успјехе - изјавио је Aтлагић.

Бициклистичка сезона одавно је завршена и сада се креће са кондиционим припремам за нова искушења која га очекује идуће године. Никица није желио да износи очекивања од предстојећих такмичења.

- Тешко је у овом тренутку говорити о тркама које ће се возити сљедеће године. Најбитније је да будем здрав јер у прошле двије-три сезоне нисам остварио запаженије резултате управо због повреда. Aко будем здрав, резултати неће изостати и можда одбраним све трофеје које сам освојио ове године - истакао је Aтлагић.

Најдража побједа

Током сезоне остварен је велики број побједа на свим такмичењима широм Републике Српске и БиХ, али се једна посебно истиче.

- Сигурно је да ми је побједа и титула у трци на хронометар најдража ове сезоне пошто у посљедње двије-три године нисам имао успјеха. Тада се вози без икаквих калкулација и са 100 одсто својих могућности. То је борба против штоперице без ичије помоћи, што ми је посебно драго - казао је Aтлагић.

 

Гласање

Гласати за Никицу можете тако што у SMS поруци напишете GS18 i пошаљете поруку на број 065 1370.

Цијена поруке  1,65 КМ са ПДВ-ом

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана