17. Даниела Балић - столни тенис: Златни рекет златокосе дјевојке

Н. Ђ.
17. Даниела Балић - столни тенис: Златни рекет златокосе дјевојке

ПРИЈЕДОР - Мјесто међу 19 кандидата за традиционалну 57. акцију "Избор десет најбољих спортиста Републике Српске", коју организује наш лист, више него заслужено нашла је Даниела Балић.

На приједлог Стонотениског савеза Републике Српске златокоса дјевојка из града на Сани, као златни рекет женске екипе Стонотениског клуба Приједор, конкурисаће са осталим спортским јунацима за ласкаво и вриједно признање "Гласа Српске".

- Помало сам била изненађена када сам видјела да сам међу кандидатима који су ушли у ужи избор, јер искрено речено, сматрам да сам ранијих година имала боље резултате и тада сам потајно прижељкивала да се нађем на листи. Сада сам свјесна да ће бити тешко да ме жири сврста међу десет најбољих. Хвала свима што су ме предложили, јер ми ово представља награду за досадашњи рад - нагласила је Даниела Балић.

Ове године била је сениорска шампионка Републике Српске у појединачној конкуренцији, а златну медаљу освојила је и у дублу са клупском другарицом Миљаном Aнтонић, са којом је на првенству БиХ за парове узела бронзу. У екипној конкуренцији ова Приједорчанка, која ће 6. јануара напунити 26 година, тријумфовала у Купу Републике Српске, док је овом узорном спортском колективу у Купу БиХ припало друго, а у првенству Премијер лиге БиХ треће мјесто.

- Жао ми је што због тешке ситуације у којој се клуб налази није било финансијских средстава за више међународних наступа, али на овим просторима, условно речено мали спортови нису на цијени. Aлександар Каракашевић се врати у Србију као првак Европе и то готово прође незапажено, а многим другим спортистима се приређују дочеци. A мало се зна да и у домаћим такмичењима увијек мора да се доказује, да је и сениорски "ТОП 8", гдје сам се пласирала, али није још одржан завршни турнир јачи него само државно првенство, да је кроз квалификације тешко стићи и у 32 најбоља играча - додала је Даниела Балић.

Диплома 

Даниела Балић је дипломирала финансије и банкарство на Економском факултету у Бањалуци и потврдила да спорт и наука могу заједно, уз много одрицања, па је и на том пољу достојна признања

Гласање

Гласати за Данеелу можете тако што у SMS поруци напишете GS17 i пошаљете поруку на број 065 1370.

Цијена поруке 1,65 КМ са ПДВ-ом

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана