16. Велибор Видић - бокс: Ни Лондон није далеко

Дарко Пашагић
16. Велибор Видић - бокс: Ни Лондон није далеко

БAЊAЛУКA - Боксерски савез Републике Српске као свог кандидата за Избор десет најбољих спортиста предложио је члана бањалучке Славије Велибора Видића, који наступа у категорији до 75 килограма..

Видић је рођен је 7. јула 1985. године у Славонском Броду, а у редове Бањалучана прешао је у августу ове године, када је послије неколико сезона напустио редове бијељинског Радника.

У години на измаку са Боксерским клубом Радник постао је екипни шампион БиХ, а појединачни је првак Републике Српске и БиХ. На традиционалном турниру "Хакија Турајлић" освојио је сребрну медаљу, а био је учесник смотри у Хрватској, Њемачкој, Словачкој, Македонији и Србији. Учесник је Европског првенства у турској Aнкари и Свјетског шампионата у Бакуу (Aзербејџан).

- Када све саберем и одузмем, ово је година у којој сам могао да остварим и боље резултате, а највећи кривац за то што нисам је мали број квалитетних мечева - нагласио је Видић.

Очекује да у идућој години достигне врхунац своје каријере.

- Као и свим спортистима, и мени је сан да наступим на Олимпијским играма 2012. године у Лондону. Да бих остварио циљ, потребно је да на посљедњем Предолимпијском турниру, који ће бити одржан у марту 2012. године у Цариграду, освојим једно од прва три мјеста. Вјерујем да ћу уз квалитетне припреме у томе и успјети. На клупском плану жеља ми је да са Славијом постанем првак БиХ - истакао је Видић.

Пресрећан је што се у Избору најбољих спортиста Републике Српске за 2011. годину нашао у одабраном друштву.

- Сви ми који смо се нашли међу кандидатима треба да будемо поносни што су нас наши струковни савези предложили за акцију "Гласа Српске" која траје већ 57 година. A, то што сам се нашао међу десет најбољих ме чини још срећнијим, али уједно пред мене поставља велику обавезу да у 2012. години остварим циљ, а он се зове Лондон - додао је Видић.

Титула

Видић вјерује да ће са новим клубом ове сезоне освојити титулу екипног првака БиХ.

- Већ послије два кола одмакли смо десет бодова мом доскорашњем клубу Раднику и уколико се не деси неко чудо, сигурно ћемо се радовати новој титули - нагласио је Видић. 

Гласање

Гласати за Велибора можете тако што у SMS поруци напишете GS17 i пошаљете поруку на број 065 1370.

Цијена поруке 1,65 КМ са ПДВ-ом

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана