15. Горана Цвијетић - атлетика: Рекорд за рекордом

Дарко Пашагић
15. Горана Цвијетић - атлетика: Рекорд за рекордом

БAЊAЛУКA - Још једна успјешна сезона је иза Сокочанке Горане Цвијетић, која је већ неколико година једна од најбољих атлетичарки Републике Српске и БиХ..

Резултатима које је ове године постигла на више значајних такмичења заслужила је да од Aтлетског савеза Републике Српске буде предложена за избор најбољих спортиста.

- Лијеп је осјећај кад знате да ваш рад неко прати и цијени. То је за мене мотив да радим још боље. Задовољна сам постигнутим у 2011. години, мада сам могла и више. Наиме, на почетку сезоне разбољела сам се, па сам 17 дана провела у болници, а више од мјесец била сам одвојена од атлетске стазе и тренинга. Упркос томе, поставила сам два рекорда Републике Српске - истакла је Горана Цвијетић.

Њено најзначајније такмичење у 2011. било је Европско првенство у дворани, одржано почетком марта у Паризу, гдје је и истрчала свој први овогодишњи рекорд - на 60 метара са препонама (8,68). Успјех вриједан пажње постигла је на првенству Балкана у бугарском граду Сливену, гдје је освојила бронзану медаљу на 100 метара са препонама резултатом 13,91, што је рекорд Српске и други најбољи резултат свих времена у БиХ. Била је друга у трци на 100 метара са препонама на Европском екипном првенству, трећа лига, у Рејкјавику. Горана Цвијетић издваја и учешће са екипом свог клуба у Купу европских шампиона, група Б. На београдској "Маракани" женска екипа Гласинца освојила је пето мјесто и обезбиједила да се и овогодишњи првак БиХ Борац идуће године такмичи у овој групи. Она се већ увелико припрема за идућу сезону, тренирајући у новој соколачкој спортској дворани.

- Желим да будем потпуно спремна за дворанска такмичења, која почињу већ у јануару, а у априлу и мају су и прва такмичења на отвореном. Увијек ми је циљ да поправим своје резултате, па то желим и у идућој сезони, а од такмичења која ме очекују издвајам првенство Балкана и свјетско првенство у дворани те првенство Европе на отвореном - нагласила је Горана Цвијетић.

Готово свакодневни тренинзи и путовања на такмичења током успјешне атлетске каријере нису омели ову врсну спортисткињу да беспријекорно извршава ђачке и студентске обавезе. Недавно је дипломирала на Природно-математичком факултету у Бањалуци, гдје је студирала екологију и заштиту животне средине.

- Током студија у Бањалуци тренирала сам са атлетичарима Борца и имала на располагању њихову теретану и опрему, као да сам била њихов члан. Ово је прилика да захвалим свима у Борцу, а посебно тренеру Небојши Матијевићу - додала је Горана Цвијетић.

МОСИ

Горана Цвијетић била је најуспјешнија такмичарка 48. међуопштинских омладинских спортских игара, одржаних у јулу у Сокоцу. Освојила је пет медаља: двије златне на 200 и 400 метара, двије сребрне - на 100 метара и у штафети 4 х 400 метара и бронзану у скоку удаљ.

- Било је то једно од бољих такмичења одржаних у Сокоцу, јер су из Србије и Црне Горе дошли веома квалитетни такмичари. Утолико ми је драже што сам, пред соколачким љубитељима атлетике, постигла ове резултате - истакла је Горана Цвијетић.

Гласање

Гласати за Горану можете тако што у SMS поруци напишете GS15 i пошаљете поруку на број 065 1370.

Цијена поруке 1,65 КМ са ПДВ-ом

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана