14. Саша Секулић - кик бокс: Свјетски првак из Карлсруеа

Д. П.
14. Саша Секулић - кик бокс: Свјетски првак из Карлсруеа

БAЊAЛУКA - Од стране Кик-бокс савеза Републике Српске за традиционалну акцију нашег листа предложен је члан Клуба борилачких вјештина Јединство из Брчког Саша Секулић..

Овај младић рођен је 12. фебруара 1995. године у аустријском Сент Јохану, а већ са шест година са породицом је преселио у Брчко, гдје је одмах почео да тренира у Јединству.

Година на измаку остаће у сјајном сјећању Саше Секулића, поготово крај септембра, када је на Свјетском првенство освојио златно одличје.

- Шампионат планете одржан је од 23. до 29. септембра у њемачком Карлсруеу, а ја сам наступио у дисциплини "К-1" код јуниора, категорија до 71 килограма. Вољом жријеба био сам слободан у четвртфтиналу да би у полуфиналу побиједио представника Украјине. У финалном окршају чекао ме домаћи борац. Био сам свјестан да морам меч одрадити на врхунском нивоу уколико желим да се окитим титулом. Иако ношен громогласном подршком гледалаца, Нијемац није успио да ми парира и тако сам освојио титулу шампиона свијета - истакао је Саша Секулић.

Ове године имао је још велики број запажених резултата.

- Освојио сам прво мјесто на "Илиџа опену" у фебруару као јуниор, а у овој старосној категорији био сам првак Републике Српске и БиХ и био сам трећи на "Сарајево опену". У сениорској конкуренцији освајао сам прво мјесто на "Брод опену" у Хрватској, на турниру "У сусрету прољећу" у Брчком и на "Савском цвијету". Имао сам 19 борби ове године у којима сам забиљежио 17 побједа и само два пораза - наставио је Секулић.

Кик-боксери су имали доста успјеха у акцијама "Гласа Српске".

- Ова манифестација је за наш спорт постала препознатљива по непревазиђеном Драженку Нинићу, који је свима нама који се бавимо кик-боксом прави узор. Свјестан сам да ће бити тешко достићи легендарног Дражу, али учинићу све што буде у мојој моћи да кренем његовим стопама. Што се тиче манифестације "Гласа Српске", сигурно је да је сан сваког спортисте да се нађе у одабраном друштву. Уколико овог пута не успијем, сигуран сам да моје вријеме тек долази и да ћу у идућим годинама бити на листи најбољих спортиста Републике Српске - додао је Секулић.

Награда

Као што је познато, Министарство за породицу, омладину и спорт у Влади Републике Српске сваке године бира најперспективније спортисте, а међу награђенима за 2010. годину био је и Саша Секулић.

Гласање

Гласати за Синишу можете тако што у SMS поруци напишете GS14 i пошаљете поруку на број 065 1370.

Цијена поруке 1,65 КМ са ПДВ-ом

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана