13. Синиша Вујаковић - ваздухопловство

Д. Р.
13. Синиша Вујаковић - ваздухопловство

Неустрашиви скакач из Поткозарја.

БAЊAЛУКA -

Ваздухопловни савез Републике Српске предложио је Синишу Вујаковића, члана падобранског клуба Приједор за кандидата Избора најбољих спортиста Републике Српске, који 57. пут организује "Глас Српске".

Вујаковић је ове године имао врло запажене резултате од којих се издвајају друго мјесто на Свјетском купу у појединачној конкуренцији, прво мјесто на клупском такмичењу у Приједору, прво мјесто на Првенству БиХ, као и трећепласирани на Петровданском падобранском купу у Приједору.

- Врло сам почаствован што се први пут налазим у друштву најбољих спортиста Републике Српске. Прошла година је била једна од најуспјешнијих у мојој каријери, што није промакло људима у Савезу. Успјели смо да превладамо све недаће, организујемо два врло јака такмичења, имали већину најбољих падобранаца из региона и на најбољи начин представили Републику Српску - рекао је Вујаковић.

Као и сваки спортиста, и Вујаковић има планове за идући период и циљеве које жели да оствари.

- Имам много циљева које желим да остварим, а у најмању руку желим да поновим резултате из ове године. Велика жеља ми је да освојимо Петровдански куп у Приједору и да наступим на Свјетском првенству са репрезентацијом БиХ - рекао је Вујаковић.

Падобранство је спорт који је помало у запећку на нашим просторима, највише због недостатка финансијских средстава.

- У најкраћем, ми смо врста која изумире. За бављење овим спортом потребна је јако скупа логистика, аеродром, авиони, гориво, падобрани и пуно пара за одржавање активности, тренажа, такмичења, обука нових спортиста и слично. Била би штета да се угаси овако атрактиван спорт у којем имамо традицију и врхунски наставнички и тренерски кадар и резултате - закључио је Вујаковић.

Више од 2.500 скокова

Овим прелијепим адреналинским спортом Синиша се бави пуних 35 година и иза себе има више од 2.500 скокова.

- Падобранство је као дрога. Када скочите први пут, осјетите адреналин и узбуђење, одмах почнете да бројите тренутке до другог скока. Чак и неки који су се плашили овог спорта, а ипак успјели да превладају страх и скоче, постали су прави фанатици. Тешко је описати тај осјећај док слободно падате, рекао бих и да је немогуће. Једноставно, морате да пробате тако нешто и сигурно ћете завољети - рекао је Вујаковић.

Гласање

Гласати за Синишу можете тако што у SMS поруци напишете GS13 i пошаљете поруку на број 065 1370.


Цијена поруке 1,65 КМ са ПДВ-ом

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана