12. Александра Видовић - одбојка: Принцеза остварила сан

Ведрана Гајић
12. Александра Видовић - одбојка: Принцеза остварила сан

.БAЊAЛУКA - Одбојкашки савез Републике Српске ранијих година као кандидата за најбољег спортисту Републике Српске је предлагао неприкосновену Дијану Васић из ЖОК Јединство, а сада је дошао на реду на још једну брчанску "принцезу" Aлександру Видовић.

- Велики сан ми је био да се нађем међу кандидатима за најбољег спортисту Републике Српске. Иако сам се у потпуности посветила овом спорту, нисам се надала да ћу бити проглашена за најбољу одбојкашицу Српске, али ни да ће ме матични савез предложити за акцију "Гласа Српске". Сваки спортиста очекује да постигне максимум у својој каријери, а ова номинација ће ми бити мотив за још бољи рад у даљој каријери, да вриједно радим и још боље тренирам - рекла је Aлександра Видовић.

Сезона за ову младу одбојкашицу је протекла добро, али остаје мало жал што су "принцезе" испале из Купа CEV.

- Први дио сезоне је прошао веома добро, али нажалост испале смо из Купа CEV, од изузетно јаке екипе СВС Пост Швехата. Даље такмичење настављамо у Челенџ купу гдје су противници таквог квалитета гдје се реално може очекивати да постигнемо бољи резултат. Сматрам да сам овај дио сезоне одиграла на нивоу, а такође ћу се потрудити да у другом дијелу сезоне будем боља и ефикаснија. Желим истаћи да имам велику подршку својих саиграчица, стручног штаба са Гораном Хаџићем на челу, управе клуба, свих љубитеља спорта овог града и наравно моје породице без којих не би била овдје гдје јесам. Што се тиче будућих планова, циљ је да остваримо значајне резултате у европским такмичењима и да даље будемо неприкосновене у БиХ. Моји планови су везани за све успјехе клуба и мислим да са овим клубом могу остварити све што пожелим у спортској каријери - истакла је Aлександра Видовић.

Са "принцезама" је учествовала у освајању два Купа Републике Српске, два пута узастопно у освајању титуле шампиона БиХ и побједника Купа БиХ. Значајан допринос дала је успјесима Јединства који је најбољи клуб у Републици Српској и БиХ. Наступала је за јуниорску и сениорску репрезентацију БиХ. Учествовала је на Медитеранским играма 2009. године и у квалификацијама за Европско првенство са сениоркама и у Балканским такмичењима са јуниоркама. У 2011. години са "принцезама" освојила је Куп Републике Српске и БиХ, шампионску титулу у Премијер лиги. Ове сезоне тренутно су прве у Премијер лиги БиХ.

Биографија

Aлександра Видовић рођена је 29. октобра 1991. године, а члан је Одбојкашког клуба Јединство из Брчког.

Одбојком се почела бавити у основној школи са десет година, а прве одбојкашке кораке постигла је у ЖОК Модрича као пионирка и кадеткиња. У 2009. години постала је члан Јединства за који и дан-данас наступа.

Гласање

Гласати за Александру можете тако што у SMS поруци напишете GS12 i пошаљете поруку на број 065 1370.
 

Цијена поруке 1,65 КМ са ПДВ-ом

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана