11. Миодраг Бајић - сједећа одбојка: Јубилеј украшен номинацијом

М. З.
11. Миодраг Бајић - сједећа одбојка: Јубилеј украшен номинацијом

БAЊAЛУКA - Ове године као приједлог Савеза сједеће одбојке инвалида Републике Српске први пут предложен је Миодраг Бајић..

Сједећом одбојком се бави већ десет година и неизоставни је члан Одбојкашког клуб инвалида Бањалука као и репрезентација Републике Српске и Србије. Са Бањалуком је освојио све шампионске титуле у Српској, док је стални учесник Евролиге у којој Бањалучани остварују запажене резултате.

- Приједлог мог матичног савеза у години када сам напунио десет година активног играња дошао је као круна на моје остварене резултате. Почаствован сам самом номинацијом јер то видим као награду својих другова и руководства савеза за све партије до сада које сам пружао у дресу клуба и репрезентације - изјавио је Бајић.

Ове године са својом екипом и репрезентацијом учествовао је на неколико значајних такмичења, одакле су се нажалост вратили без медаље. Разлоге за то Бајић и саиграчи виде у лошој финансијској ситуацији као и слабој заинтересованости надлежних институција.

- И поред велике воље коју смо имали нисмо успјели да освојимо медаље на Европском клупском првенству у пољском Елблагу као и Европском првенству у Ротердаму. Били смо веома близу да дођемо до одличја на оба такмичења, али у пресудним утакмицама нисмо били на очекиваном нивоу јер смо на шампионате одлазили без адекватних припрема. Имамо слабу, а могу рећи и никакву подршку институција за наш спорт и то нам најтеже пада јер на достојан начин репрезентујемо наш град и државу и нисмо залужили такав третман. Реално на оба такмичења требало је да будемо у полуфиналу, али нисмо успјели. На првенству у Ротердаму нијансе су одлучиле да се пласирамо међу четири најбоље екипе али су нијансе пресудиле и на крају смо завршили као седми, док смо у Пољској завршили као шести. Надам се да ће сљедеће године бити боље - истакао је Бајић.

Репрезентација Србије

Поред освајања првенства и Купа Републике Српске ОКИ Бањалука је учествовала на Европском клупском првенству које је одржано у Елблагу. На такмичењу у Пољској завршили су на шестој позицији у генералном пласману. Већина чланова Бањалуке наступа за репрезентацију Србије и у дресу "оролова" освојили су седмо мјесто на такмичењу у Ротердаму. Ове године Бајић је са репрезентацијом освојио и прво мјесто на међународном турниру "Добој опен 2011" у склопу припрема за одлазак на ЕП.

Гласање

Гласати за Миодеага можете тако што у SMS поруци напишете GS11 i пошаљете поруку на број 065 1370.

Цијена поруке 1,65 КМ са ПДВ-ом
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана