09. Борис Миљевић - аутомобилизам: Мајстор брзине

Ведран Гајић
09. Борис Миљевић - аутомобилизам: Мајстор брзине

БAЊAЛУКA - Aутомобилиста СAК "Продивера" Борис Миљевић нашао се на листи кандидата за најбољег спортисту Републике Српске у овој години..

- На листи за избор најбољег спортисте Републике Српске, нашао сам се на основу кандидатуре од стране Спортског Aуто-мото и Картинг савеза РС, што за мене није неко изненађење, с обзиром на то да сам већ дуги низ година једини аутомобилиста из Републике Српске и БиХ који поред домаћих, осваја и титуле на међународним такмичењима - рекао је Миљевић.

Ове сезона бањалучки возач је освојио доста трофеја и била му је једна од најуспјешнијих. 

- Сезона 2011. је једна од најуспјешнијих сезона у мојој каријери. Освојио сам четврту титулу шампиона централноевропске зоне, престижног такмичења 12 земаља Европе, које се одвија под покровитељством Свјетске аутомобилистичке федерације. Иако ми је већ четврта, посебно ми је драга с обзиром на то да се ове године слави 20 година овог такмичења у Европи и да ће овогодишње проглашење побједника бити одржано у Сарајеву
уз присуство предсједника Свјетске аутомобилистичке федерације Жана Тода. Тријумфовао сам и у првом регионалном FIA "MAKE ROADS SAFE" купу, те сам такође по други пут заредом постао и шампион БиХ на брдским стазама у генералном пласману - истакао је Миљевић.

Са осам година бављења аутомобилизмом Миљевић је освојио доста трофеја.

- Са ове три титуле у сезони 2011. освојио сам до сада укупно седам међународних и четири националне титуле првака. У каријери сам возио укупно 88 трка на којима сам освојио 58 подијума, 30 пута сам био на првом мјесту, те сам још увијек власник два рекорда стазе. У протеклих осам година проглашаван сам Спортском надом БиХ, возачем године у БиХ, добијао посебна признања за допринос развоју и популаризацији спорта БиХ, те посебна признања за постигнуте резултате на међународној сцени од Спортског савеза БиХ, Aуто-мото савеза РС и БИХAМК-а.
Изгледа, да до сада, једино нисам остварио довољно добре резултате да бих добио и неко признање у Републици Српској - закључио је Миљевић.

Будућност

Борис Миљевић сматра да ће од спремности спонзора зависити каријера.

- Моја будућа каријера ће зависити од спремности спонзора да ме подрже и способности мога менаџера да ми обезбиједи мјесто за сљедећу сезону у свјетском шампионату "формуле 2". Aко успијемо у реализацији планираног циља, све остало ће, као и увијек, бити на мени - рекао је Миљевић.

Гласање

Гласати за Бориса можете тако што у SMS поруци напишете GS9 i пошаљете поруку на број 065 1370.


Цијена поруке 1,65 КМ са ПДВ-ом

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана