08. Митар Мрдић - џудо:Студентски првак Европе

Ч. М.
08. Митар Мрдић - џудо:Студентски првак Европе

ТРЕБИЊЕ - Џудиста Леотара и стандардни репрезентативац БиХ Митар Мрдић и ове године биће у најужој конкуренцији за једно од мјеста у врху Избора десет најбољих спортиста Републике Српске у организацији нашег листа.

Иза њега је најуспјешнија година у његовој више него сјајној каријери, а круна је било освајање титуле студентског првака Европе у Сарајеву.

- Та титула заиста јесте круна моје досадашње каријере. Међутим, надам се да то неће дуго остати, јер је мој циљ пласман на Олимпијске игре у Лондону. Такође, ове године освојио сам титулу шампиона Балкана у Беочину, гдје сам савладао свог старог ривала из Србије Филипа Крижана. Медаља добија на значају ако се зна да сам се борио повријеђен и погоршао повреду која ме одвојила од тренинга. Поред тога, окитио сам се шампионским титулама у Републици Српској и БиХ - рекао је Мрдић.

Ову годину је посветио сакупљању бодова за Олимпијске игре у Лондону 2012. године, па је учествовао на бројним турнирима Свјетског купа у Паризу, Хамбургу, Салвадору, Венецуели, Мајамију и Дубаију.

- Тренутно се налазим на 70. мјесту свјетске листе, а да бих отишао у Лондон, треба да будем међу првих 20 такмичара. Повреда која ме одвојила три мјесеца од татамија знатно ми је умањила шансе да остварим пласман, али не одустајем док год постоји шанса за то. Највећи успјех сам остварио у Венецуели, гдје сам освојио пето мјесто, а на осталим турнирима сам губио искључиво од бораца који су међу десет најбољих на свјетској листи - наставио је Мрдић.

Као најтежи пораз ове сезоне истиче онај на Европском првенству у Цариграду.

- Водио сам против Жоаоа Пиње из Португалије 29 секунди прије краја борбе, а он је искористио мали тренутак непажње и побиједио ме. Касније је освојио титулу првака Европе. Да сам прошао Пињу, сигуран сам да бих освојио неку од медаља - истакао је Мрдић, који се до сада нашао шест пута у одабраном друштву, а 2007. године проглашен је за најбољег спортисту Републике Српске.

Магистар

Митар Мрдић је један од спортиста који се нису у потпуности посветили спорту. Запослен је у општини Требиње као самостални стручни референт за спорт и културу. Мрдић је стекао магистарску титулу на факултету за физичку културу, гдје је уписао и докторске студије. Отац је двоје дјеце.

 

Гласање

Гласати за Митра можете тако што у SMS поруци напишете GS8 i пошаљете поруку на број 065 1370.

Цијена поруке 1,65 КМ са ПДВ-ом

 


 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана