07. Драгана Кнежевић - рукомет: Дјевојка са топом у рукама

Д. Р
07. Драгана Кнежевић - рукомет: Дјевојка са топом у рукама

БAЊAЛУКA - Рукометашица Борца Драгана Кнежевић изабрана је у име Рукометног савеза Републике Српске за кандидата за 57. избор десет најбољих спортиста Републике Српске у организацији "Гласа Српске"..

Одличним партијама, залагањем и односом према игри, али и резултатима у протеклој години, у којој је са Борцем освојила пету узастопну титулу, Драгана је апсолутно заслужила ово признање.

- Иако ово није први пут да сам кандидат за најбољег спортисту Републике Српске, морам истаћи да је то сваки пут част и задовољство, али уједно и задужење. Људи су примијетили моје игре, као и успјех клуба, који је неприкосновен у првенству БиХ. И поред свих проблема са којима се сусрећемо у клубу, остали смо компактни и као у инат још једном показали да смо најбољи - рекла је Драгана Кнежевић.

Лијеви бек Борца, поред многих титула у првенству и Купу, те бројних индивидуалних признања, и даље има много жара и мотивације за остваривање циљева.

- Рукомету сам посветила цијели живот, од 11. године дружим се са лоптом и никада ми није досадила. То је једноставно љубав која не пролази, иако је било неколико тешких тренутака. Послије сваког проблема, неуспјеха или кризе излазим јача и са вишим циљем који сама себи постављам - рекла је 26-годишња Бањалучанка.

Послије дуго времена Борац не заузима прво мјесто у Премијер лиги, али Драгана истиче да се још нису предале и да је увјерена да ће освојити нову титулу.

- Имале смо много финансијских проблема на почетку сезоне, што се одразило и на резултате. Тренутно смо друге на табели, са шест бодова мање од "Мире", али сам увјерена да ћемо у другој полусезони успјети да надокнадимо минус. Имамо бољи распоред и велику жељу да освојимо шесту узастопну титулу, али и да вратимо трофеј Купа у наше витрине, послије несрећног пораза у полуфиналу прошле године - закључила је Драгана Кнежевић, годинама једна од најбољих рукометашица и стријелаца Премијер лиге.

Репрезентација

Драгана Кнежевић је носила дрес репрезентације БиХ, али због неких разлога ван терена одлучила је да се више не одазива позиву селектора.

- Све ми то око репрезентације дјелује превише неозбиљно и неорганизовано. За разлику од мушке селекције, која се редовно окупља, иде на припреме и учествује у квалификацијама, код нас је ситуација много лошија. Окупљале смо се само пред неки турнир, без икаквих припрема, организације и циљева, тако да сам одлучила да ставим тачку на репрезентативну каријеру, бар док се ствари не промијене набоље - рекла је Драгана Кнежевић.

Гласање

Гласати за Ивану можете тако што у SMS поруци напишете GS7 i пошаљете поруку на број 065 1370.

Цијена поруке 1,65 КМ са ПДВ-ом

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана