06. Младен Плоскић - карате: Свјетски шампион из Либереца

Слободан Пухало
06. Младен Плоскић - карате: Свјетски шампион из Либереца

ДОБОЈ - Свјетски шампион у апсолутној категорији из чешког града Либереца, члан Карате клуба Слога Хемофарм из Добоја Младен Плоскић један је од кандидата за најбољег спортисту Републике Српске у овој години..

- Пријатно сам изненађен што ме је матични савез предложио и уврстио у листу оних који ће бити у конкуренцији за најуспјешнијег спортисту. То је за мене велико признање и без обзира на коначан исход избора, нови подстицај за рад и такмичења. Премда имам 27 година не намјеравам да престанем да се бавим овим спортом и још сам спреман за нове изазове и, што да не, шампионске титуле - истакао је  Плоскић.

Било би то лакше изводљиво да овај успјешни млади човјек није оптерећен бројним обавезама: тренинзима и такмичењем, увођењем најмлађих у тајне овог спорта, али и на радном мјесту. Завршио је факултет за економију и менаџмент уз спорт, који му је у школовању много помогао.

- Познато је да карате захтијева смиреност и психолошку стабилност. То сам научио бавећи се овим спортом и користио у учењу. Сада се не школујем, али радим и тренирам младе у клупској секцији у Осјечанима. Обавеза је много, али када постоји воља онда се на све стигне и увијек се нађе времена - нагласио је Плоскић.

Зато није ни чудо да се ове године испео на побједничко постоље на скупу најбољих каратиста на планети.

- На претходна два у Италији 2007. и СAД 2009. године, био сам вицешампион, а овога пута коначно сам у свом трећем финалу освојио златну медаљу и тако постигао свој највећи успјех у каријери. Уз то, наступајући за репрезентацију Републике Српске заузели смо треће мјесто и зарадили бронзу. Послије тога био сам побједник на шампионату и Купу Републике Српске - нагласио је Плоскић.

Да ће досећи такве домете, није ни сањао када је 1995. године почео да се бави овим спортом.

- Захваљујући подршци родитеља, одлазио сам у Добој на тренинге и у вријеме док су падале гранате. Временом сам још више заволио овај спорт и све марљивије тренирао. У томе су ми помагали моји тренери, у првом реду, Милорад Поповић, Бошко Сушић и Дадо Милановић - додао је Плоскић.

Добој

Младен Плоскић је три пута заредом био најбољи спортиста добојске општине.

- Сва та признања за мене су представљала прави подстрек да у сљедећој години будем још бољи. Тако ће бити и овога пута без обзира на пласман - нагласио је Плоскић. 

Гласање

Гласати за Младена можете тако што у SMS поруци напишете GS6 i пошаљете поруку на број 065 1370.

Цијена поруке 1,65 КМ са ПДВ-ом

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана