04. Милица Деура - кошарка: Малена великог срца

Милан Зубовић
04. Милица Деура - кошарка: Малена великог срца

БAЊAЛУКA - Већ трећу годину заредом од стране Кошаркашког савеза Републике Српске за Избор десет најбољих спортиста нашег листа предложена је чланица Младог Крајишника Милица Деура..

Годинама је била небрушени дијамант бањалучке кошарке да би својим играма у дресу "малених" постала једна од најбољих кошаркашица које су играле у овом бањалучком тиму и већ сада може да стане раме уз раме величинама попут Сњежане Билић, Слађане Голић, Менсуре Хаџић и других.

- Једном бити предложен од стране матичног савеза ствар је престижа, док су три узастопне номинације знак да неко цијени твој рад и све оно што показујеш на терену, гдје се све види и ништа не може сакрити. И ове године то је велика част и обавеза јер су мене изабрали међу мноштвом кошаркаша и кошаркашица који такође имају вриједне резултате иза себе. Наравно да је овај приједлог Савеза подстицај за даљи рад и усавршавање као што је то био случај и прошлих година - изјавила је Деура.

Ове године Млади Крајишник успио је да оствари оно што је годинама прижељкивао и да се окити титулом шампиона БиХ. Управо је Милица била једна од кључних играчица у освајању титуле која је својим феноменалним партијама на терену предводила "малене" до трофеја и постала је "тражена роба" и на њену адресу почеле су стизати издашне понуде богатијих европских клубова. Ипак, она је одлучила да и ову сезону проведе у матичном клубу.

- Прошла сезона била је веома напорна и помало чудна за све нас. Велики успјех направили смо освајањем шампионата БиХ и успјели смо да вратимо титулу у Бањалуку послије десет година избивања. Сматрам да смо пружили добре игре и да смо заслужено дошли до шампионског пехара иако смо имали и мало среће на крају. Aли, како се каже, "срећа увијек прати храбре", па је тако и нас погледала и вратило се све оно што смо годинама прије тога губили - додала је Деура.

Студирање

Осим на кошаркашком терену, Милица има успјеха и у академским водама те је узоран студент Правног факултета у Бањалуци.

- Тешко је ускладити све обавезе када се бавите кошарком и уз то још студирате. Засад ми иде добро на оба поља па сам веома задовољна и једним и другим. Остала ми је још једна година правног факултета и вјерујем се да ћу ускоро дипломирати - истакла је Милица.

Гласање

Гласати за Милицу можете тако што у SMS поруци напишете GS4 i пошаљете поруку на број 065 1370.

Цијена поруке 1,65 КМ са ПДВ-ом

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана