02. Срђан Граховац - фудбал: Тек стасава, а сакупља трофеје

Славко Басара
02. Срђан Граховац - фудбал: Тек стасава, а сакупља трофеје

.БAЊAЛУКA - Највећи град Републике Српске је увијек имао квалитетне фудбалере који су поникли у Школи фудбала Борца, а један од њих је и Срђан Граховац.

Млади везиста актуелног шампиона Премијер лиге БиХ и млади репрезентативац у посљедње двије године освојио је два трофеја, Куп и првенство БиХ, па су Бањалучани први пут у 85 година дугој историји други пут заредом изашли на међународну сцену.

Граховац је стандардни члан првог тима Борца још од 2009. године, када га је "у ватру" убацио тренер Велимир Стојнић. Од тада његова линија иде само узлазном путањом, израстао је у незамјенљив шраф у везном реду "црвено-плавих". Одличне игре нису промакле ни страним клубовима, који се интересују за Граховца јер му на љето истиче уговор.

Добре партије овог играча примијетио је и Фудбалски савез Републике Српске, који је предложио Граховца за свог кандидата за 57. избор десет најбољих спортиста Републике Српске у организацији "Гласа Српске".

- Изузетно сам срећан и радостан због чињенице што сам на попису кандидата за листу десет најбољих спортиста Републике Српске за 2011. годину. Био сам и у конкуренцији за најперспективнијег спортисту у Избору "Независних новина" и те двије номинације су ми, у ствари, додатни мотив у будућности, у наставку каријере - рекао је Срђан Граховац.

Борац је љетос први пут у 85 година дугој историји играо у квалификацијама за Лигу шампиона послије прве титуле освојене супериорно у Премијер лиги БиХ. Граховац је био један од најбољих играча "црвено-плавих". Борац је у јулу играо утакмице у Европи против најјачег могућег ривала у тој фази квалификација за Лигу шампиона, Макабија из Хаифе. У "светој земљи" је било 5:1 за домаћина, а у реваншу у Бањалуци 3:2 за Борац. И поред "тијесног" резултата, Бањалучани су имали шансу да направе чудо, али што недостатак среће, што лоше суђење, зауставили су их у томе.

- И сада кад премотам филм могу да кажем да смо могли елиминисати Израелце. Једноставно, није се дало. Иза нас је једно велико искуство које нам може само послужити у сљедећим сезонама, надамо се у Европи - јасан је Граховац.

Та побједа од 3:2 против Макабија је први тријумф Борца у Европи послије 23 године и сусрета против тада совјетског Металиста из Харкова, који је данас украјински клуб (2:0).

Лична карта

Срђан Граховац је рођен 19. септембра 1991. године у Бањалуци. Од када је постао првотимац бањалучког премијерлигаша, зна само за успјехе и освајање трофеја.

У дебитантској сезони освојио је Куп БиХ, којим је Борац послије 18 година паузе опет угледао свјетла међународне фудбалске позорнице и играо против Лозане у квалификацијама за Лигу Европе. У прошлој сезони је Борац био шампион, а узео је и трофеј у Купу Републике Српске.

Гласање

Гласати за Срђана можете тако што у SMS поруци напишете GS2 i пошаљете поруку на број 065 1370.

Цијена поруке 1,65 КМ са ПДВ-ом

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана