01. Жарко Лазић - стреличарство: Рекордер Српске

Ведрана Гајић
01. Жарко Лазић - стреличарство: Рекордер Српске

БAЊAЛУКA - И ове године као и претходних Стрељачки савез је предложио Жарка Лазића, члана Геофона из Теслића, за кандидата за најбољег спортисту Републике Српске.

- Резултати ове сезоне све говоре и заслужено сам предложен од стране савеза за најбољег спортисту Српске по пети пут. Драго ми је што сам се нашао у одабраном друштву, поготово што сам ове сезоне радио у тешким условима. Довољно је само рећи да сам имао само пет тренинга пред Европско првенству у Београду, гдје је мало недостајало да остварим норму за Олимпијске игре, али нажалост нисам успио - рекао је Лазић.

Током ове сезоне иако оптерећен завршним испитима на факултету, ипак је пронашао времена и за спорт, гдје је постигао низ изванредних резултата.

- На Европском првенству у Београду у гађању малокалибарском и ваздушном пушком заузео сам 34, односно 35. мјесто. Прва мјеста сам освајао на међународном такмичењу "Сарајево опен 2011", на међународном турниру "Зимски куп Осијека", на првенству Републике Српске у гађању ваздушном пушком, док сам на првенству БиХ такође ваздушном пушком био други. Освојио сам седмо мјесто на међународном турниру "Гранд при Новог Сада", док сам на међународном такмичењу ваздушним оружјем "Трзин 2011" заузео 16. позицију. У овој години поставио сам два рекорда Републике Српске у гађању малокалибарском пушком, а иначе држим шест, два јуниорска и четири сениорска. У БиХ држим два рекорда у јуниорској конкуренцији, а и други сам стријелац Премијер лиге. Због тешке ситуације пропустио сам три такмичења, али све у свему, могу да будем задовољан протеклом годином - рекао је Лазић.

Он је најзаслужнији за одличан пласман свога клуба Геофона који већ годинама важи за једну од најуспјешнијих стрељачких екипа у БиХ, а и носилац је спортског звања "Интернационални мајстор стријелац".

Олимпијски комитет БиХ и поред одличних резултата, нажалост, Лазићу није дао стипендију. Једини који је имају су Неџад Фазлија и Ема Шкаљо, која се већ годину не бави стрељаштвом. Једини који се бори за добро овог спорта у Републици Српској је секретар стрељачког савеза Aдолф Aмброш.

Биографија

Жарко Лазић је рођен 26. августа 1987. године у Теслићу, гдје је завршио основну колу и Гимназију, а на бањалучком Универзитету дипломирао је на Грађевинско - архитектонском факултету. Од своје 11. године активно је укључен у стрељачки спорт, гдје је већ десет година најуспјешнији такмичар Републике Српске, а налази се стално у самом врху босанско-херцеговачког стрељаштва и стални је члан сениорске државне репрезентације.

Гласање

Гласати за Жарка можете тако што у SMS поруци напишете GS1 i пошаљете поруку на број 065 1370.

Цијена поруке  1,65 КМ са ПДВ-ом

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана