Златни ватерполисти открили да их је инат довео до побједе

ГС
Златни ватерполисти открили да их је инат довео до побједе

ПАРИЗ - Ватерполисти Србије освојили су злато на Олимпијским играма у Паризу. Капитен Никола Јакшић на невјероватан начин је предводио тим до трећег узастопног олимпијског злата.

Признао је да их је све заједно нешто додатно подигло, непосредно пред полуфинале против Сједињених Америчких Држава.

- Највише нас је изнервирало кад смо изгубили од Америке у кошарци, рекли смо – сутра ћемо да их разваљамо, неће им помоћи ни Бог отац, само због онога што је било и како смо изгубили, јер смо се јако изнервирали, рекао је Никола Јакшић у "Але сто" подкасту.

Како је рекао, и ту су судије успоравале српски тим, баш као и у кошарци, али ватерполистима САД није било спаса.

- У тој утакмици је на почетку био однос искључења 8-1 за Америку, било је нешто катастрофа, а завршило се на крају 18-8. Нисмо имали суђење ни кад смо били на врхунцу, ни кад смо били 'доле', то нећу да коментаришем, то виде и људи ван базена. Није да нас не воле само у ватерполу, већ и у осталим спортовима, видјели сте у кошарци, у полуфиналу, да ли је то рвање, веслање... Можда сам ја ту превише субјективан јер сам то осјетио превише пута на својој кожи.

У мечу за злато са Хрватском, Србија је додатно заблистала и наставила низ од 17/17 добијених финала на великим такмичењима.

- Када си на том нивоу, показали смо да без обзира што је тако било, да што се тиче Америке, они нису били у причи. Да смо имали нормално суђење, добили бисмо их седам. То је моје искрено мишљење. Али да не причам како би било, презадовољан сам јер смо у полуфиналу примили само шест голова, са врхунском одбраном, пливањем, са 18 играча мање... Немам једну замјерку. И онда дође утакмица са Хрватском у финалу и ти будеш још бољи. Е, то ми је било... Крај. У првој четвртини сам видио код сваког да ако можемо да их добијемо 10, да ћемо их добити 15. Наравно, то је финале, утакмица, све стоји, опустиш се, али док Ћуле није дао онај гол за три разлике до краја... Играло се од почетка, до краја, сви. Тај ментални склоп нам је донио златну медаљу, завршио је капитен Србије.


 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана