Златни момци узели бронзу у Паризу!

ГС
Златни момци узели бронзу у Паризу!

ПАРИЗ - Олимпијске игре у Паризу кошаркаши Србије завршили су освајањем бронзане медаље. У борби за треће мјесто "орлови" су побиједили Њемачку резултатом 93:83, и тако се реванширали "панцерима" за пораз у финалу прошлогодишњег Свјетског првенства.

Србија је успјела да се скупи и нађе нову енергију након велике потрошње и пораза у полуфиналу од САД који их прије свега емотивно исцрпио јер су били надомак сензације, али је нису приредили јер су Американци имали и малу помоћ судија у неким моментима што је донијело превагу на крају.

Изабраници Светослава Пешића водили су током цијелог сусрета, током трећег периода чак и са 19 поена разлике, мада се Нијемци нису предавали те су на све начине покушавали да дођу до преокрета.

Ипак, јаком и агресивном одбраном Србија је одбила све те нападе те стигла до великог славља. Србији је ово друга медаља на Играма од осамостаљења јер има сребро из Рио де Жанеира 2016. док су као СРЈ освојили исту медаљу у Атланти 1996. године.

Најбољи у редовима Србије био је Никола Јокић са трипл-дабл учинком од 19 поена те по 11 аситенција и скокова.

Василије Мицић такође је убацио 19 поена, Боган Богдановић је постигао 16, 11 је имао Филип Петрушев, 13 Алекса Аврамовић, а десет Вања Маринковић. Код Нијемаца по 16 поена дали су браћа Мориц и Франц Вагнер.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана