Златна олимпијка са тешком животном причом и невјероватним успјехом

ГС
Foto: Baptiste Autissier - Panoramic

Невјероватна гимнастичарка Симон Бајлс освојила је пето олимпијско злато и укупно девету медаљу на Олимпијским играма у каријери, што ју је учинило једном од најбољих спортисткиња свих времена!

Славна гимнастичарка освојила је са репрезентацијом Америке злато на Олимпијским играма у Паризу. Данас је она највећа звијезда овог спорта и жена с највише медаља у историји гимнастике, а њен успјех је још већи ако се узме у обзир њена тешка животна прича која је равна чудима!

Побједа је стигла након што је славна Американка одустала од Олимпијских игара у Токију 2020. због потребе да се посвети свом менталном здрављу. На претходним ОИ у Рију де Жанеиру 2016. освојила је златну медаљу. Златна Симон Бајлс јача је ван терена од бројних недаћа, а на самом терену помјера границе па је тако са лакоћом изводила покрете који су раније били резервисани само за гимнастичаре.

Прозвали су је чудо од дјетета.

Симон Бајлс рођена је 14. марта 1997. године у Охају, као трећа од четворо дјеце. Њена мајка Шенон, међутим, није могла да брине о својој дјеци јер је била зависна од дроге и алкохола, па су дјеца смјештена у хранитељску породицу.

– Не сјећам се много тога о хранитељској породици, али знам да те одвоје од биолошке мајке, а ти мислиш да ћеш јој се вратити – признала је гимнастичарка.

Шенон Бајлс упознала је Симониног оца Келвина Клемонса док су обоје били тинејџери и зависници. Спортисткиња данас нема контакт са оцем, док Шенон повремено прича с њим.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана