Животни пут хрватске хероине: Од тешког дјетињства до треће олимпијске медаље

Агенције
Животни пут хрватске хероине: Од тешког дјетињства до треће олимпијске медаље

ПАРИЗ - Сандра Елкасевић, дјевојачко Перковић, донијела је Хрватској бронзану медаљу на Олимпијским играма у Паризу, у дисциплини бацање диска.

Сандра Елкасевић имала је хитац од 67,51 метара. Исти резултат, али са бољим другим хицем, имала је и сребрна Кинескиња Бин Фенг, док је Американка Валари Олман освојила злато са даљином од 69,50 метара. За Елкасевићеву ово је треће олимпијско одличје у каријери, након злата у Лондону 2012. и Рио де Жанеиру 2016.

Сандра Елкасевић имала је тешко дјетињство, а у једном интервјуу за загребачки "Вечерњи лист" причала је колико се њена мајка напатила, када их је све напустио отац.

- Тата Дамир напустио нас је кад сам имала пет година. Прекинуо је с нама сваки контакт, без обзира на то што смо живјели у истом насељу. Послије развода мама је упознала мог очуха Драгана Николића, механичара у "Загребачким цестама". С њима, баком Ружом и пет година старијим братом Марком, дипломираним инжењером машинства, одрастала сам у кући у Трновчици – рекла је Сандра Елкасевић.


Ваља поменути да је Сандра Елкасевић увијек лијепо причала о српским спортистима, дружила се с њима на великим такмичењима. Посебно је добра са Иваном Шпановић и Ангелином Топић, али и са Новаком Ђоковићем.


 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана