Зеленски о учешћу украјинске репрезентације на ОИ: Ово је већ побjеда

Танјуг
Foto: Агенције

КИЈЕВ- Предсједник Украјине Володимир Зеленски изјавио је данас да сматра побједом само учешће украјинских спортиста на Олимпским играма у Паризу.

"Ово је прије свега велики празник за све спортисте и за Француску. Ово није празник за нашу земљу. За наш тим учешће на Олимпијским играма у рату је побједа", рекао је Зеленски у интервјуу француском спортском издању Л'Екуипе.

Према ријечима предсједника, упркос изузетно тешким условима за тренинг и психичком притиску, украјински спортисти су достојанствено прошли све тестове и пласирали се на ОИ, тако да је, како је оцијенио, и ово побједа.

"Поносан сам што имамо украјински тим. Тренирали су у тешким условима, неко у Украјини, неко у иностранству. Ово је рат. Овдје не може бити нормалности", рекао је Зеленски.

Он је указао и на успјех мачеваоца Олге Харлан, која је већ освојила бронзану медаљу, и додао да вјерује у украјинске спортисте и да је важно да наставе да се боре, јер на тај начин штите и државу.

"Наши војници их подржавају, а они подржавају наше војнике. Постоји много начина да се заштити Украјина. Сва војска и сви Украјинци су веома поносни на наше спортисте. Желимо више медаља, више могућности да подигнемо украјински борбени дух, више тренутака на које можемо да будемо поносни. Зато морају да добију своју битку", закључио  је Зеленски.

У Паризу је отворена Украјинска кућа "Volia Space", која ће током Олимпијских игара служити као национални центар и мјесто сусрета украјинских спортиста, тренера, представника власти, украјинских и страних медија.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана