Због Новака сам и ја Српкиња и зовем се Весела: Невјероватна прича о љубави према Ђоковићу

ГС
Foto: Телеграф

ПАРИЗ- Феномен Новака Ђоковића вјероватно ће се једног дана изучавати у уџбеницима, а сасвим сигурно ће бити снимљени и многи филмови и биће написане књиге о његовој невјероватној каријери и како је један клинац из сиромашне и ратом разорене земље у ери два највећа тенисера у историји успио да их надмаши и мимо свих очекивања постане он тај који има епитет ГОАТ-а (највећег свих времена).

Новакова прича инспирисала је и многе навијаче широм свијета, који га прате на свим најважнијим турнирима, а међу таквима су и Шалет и Кели, које су новинари Телеграфа срели на комплексу Ролан Гароса.

Шалет, која је допутовала из Лондона у Париз, искључиво због Новака Ђоковића и тениског турнира на Олимпијским играма, била је посебно упечатљива, јер је имала велику српску заставу, али и шешир у бојама Србије са великим грбом на њему.

Била су и расположене за причу чим смо им пришли и представили се да смо из Србије.

Прије самог разговора за Телеграф, Шалет је имала и занимљиву констатацију.

- Моје српско име је Весела, због Новака и ја себе сматрам Српкињом због Новака - истакла је Шалет. Или Весела, како вам је драже.

Описала је и како је завољела Новака и због чега га сада прати на готово сваком турниру, а са поносом је дигла и српску заставу коју јој је послије меча потписао управо Новак.

- Баш послије меча је Новак потписао заставу. Волим тенис, играла сам га и ја раније на рекреативном нивоу, и примијетила сам још прије више од 15 година момка који вредно ради, труди се, који је изузетно занимљив, али никако не може да се пробије на врх поред Федерера и Надала. Свидјела ми се та Новакова посвећеност, силан труд који улаже да надмаши њих двојицу и тако је почело. Пратимо Новака гдје год да игра! Нема гдје све нисам била да га гледам. Ево, била сам и сада на Вимблдону, прије тога и на Ролан Гаросу - описала је Шалет.

Али, постоје и многи који не воле Новака и то што је успио да баци у сенку великане попут Роџера Федерера и Рафаела Надала, па се дешава често да му на турнирима звижде, да навијају против њега, а такве ситуације ужасавају Кели, другарицу која је са Шалет дошла на Ролан Гарос, а којој није био проблем да се упути из Њујорка у Париз због Ђоковића.

- На посљедњем мечу када су почели да му вичу "Буууу“ рекла сам на глас: "Тако се оглашавају само овце“. И ови око мене су одмах престали - открила је ова Новакова верна навијачица.

Оне још нису посјетили Србију, али истичу да би јако вољеле да се то деси, а истичу да им је жао што су чуле да је Новак недавно затворио свој тениски центар.

На крају разговора, Шалет и Кели су истакле да немају ни трунку дилеме да ће Новак на крају турнира понијети злато око врата.

- Наравно да хоће! Новак Ђоковић је највећи тенисер на свијету свих времена и злато припада њему.

Подсјетимо, Новак ће у полуфиналу Олимпијских игара играти против Италијана Лоренца Мусетија од 19 часова на Филип Шатрије стадиону.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана