Више од финала: Срби и Хрвати у борби за злато!

Танјуг
Foto: Танјуг/АП

Хрватски ватерполисти савладали су репрезентацију Мађарске у полчуфиналу Олимпијских игара.

Они су резултатом 9:8 обезбиједили нови медаљу за своју земљу али и заказали дуел са Србијом у финалном мечу.

Од самог старта могло се видјети од коликог је значаја овај сусрет. Видјели смо добро организоване нападе и једне и друге селекције, почело је тврдо али је Мађарска успјела да се преко Јанош Фекете и Мартона Вамоша одлијепи на +2 – 3:1.

Није дуго трајало то вођство, Хрвати су поправили одбрану и почели такође да користе играча више, те су уз маестралног Фатовића успјели да се изборе за егал – и то након четири и по минута без поготка!

"Баракуде" су у вођство прешле тек на крају друге четвртине. Фатовић је наставио да "решета" и постигао чак пет голова од укупних седам колико су Хрвати постигли за 16 минута.

Нису се предавали Мађари, успијевали су да реализују нападе, али их је бројчани минус одаљавао од могућег изједначења.

У трећем кварталу је виђено много грешака на обје стране, Мађари су чак промашили и петерац (Крстијан Манхреч) и колико год се трудили да стигну тај минус од два гола, "баракуде" им то нису дозвољавале – тачније Лука Букић.

Мирисало је све на драму након што је за 9:8 на четири миниута до краја погодио Адам Нађи. Ипак, умијели су да се бране Хрвати, Мађари су пак у нервози и брзини правили низ грешака у нападу и самим тим "пали" у финишу.

Финале између Србије и Хрватске на програму је у недјељу од 14 сати.

Подсјећамо, ватерполисти Србије раније данас савладали су САД резултатом 10:6.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана