Вицо: Победа за нашу браћу кошаркаше!

Агенције
Foto: Танјуг/АП

Мушка ватерполо репрезентација Србије пласирала се данас, трећи пут узастопно, у финале Олимпијских игара у Паризу, пошто је у полуфиналу побиједила селекцију САД 10:6 (2:2, 4:2, 2:2, 2:0).

Немања Вицо је дао свој допринос једним голом, а након утакмице у разговору са српским новинарима истакао да је за овај моменат тренирао читав живот.

"Ушли смо у финале, као што сам рекао против Грчке, окренули смо се полуфиналу и припремили утакмицу, само нам је то било у глави, тако и следећа. На један корак смо до сна, буквално смо сањали и маштали о овом моменту, мислим да смо на крају поклазали карактер. После онакве групе да победимо Грчку у онаквом трилеру и сада Америку у полуфиналу. Знали смо да неће бити лагана утакмица, и њима и нама је била утакмица каријере, а следеће да не причам. Ништа, чекамо противнике за финале и мислим да смо се коначно скупили и хајде да кажем подигли и свако од нас је спреман да да све од себе у овој утакмици каријере", рекао је он.

Каже да је за ово тренирао, устајао свако јутро и радио цијели живот.

"Оставићу последњи атом снаге, па макар ме извлачили из базена. Све ћу да дам што имам и надам се да ћемо да славимо злато", истакао је Немања Вицо.

Он се потом осврнуо и на питање новинара о синоћњем поразу кошаркаша од Американаца.

"Гледали смо, то смо причали баш у соби. Прво је то био мотив за нас 13 који играмо, а после смо и помињали синоћну утакмицу, да осветлимо образ нашој браћи кошаркашима. Похвалио бих и њих, изузетна утакмица, пратили смо, али ето, да сада не залазимо у детаље. Знамо сви шта се десило синоћ...", рекао је Вицо.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана