Ватерполисти Србије након драме у полуфиналу

Д.Д.
Ватерполисти Србије након драме у полуфиналу

ПАРИЗ – Најбољи кад је најпотребније! Ватерполисти Србије савладали су Грчку 12:11 у четвртфиналу Олимпијских игара и бориће се за медаљу. У наредној рунди противник ће им бити побједник дуела САД – Аустралија.

Србија је одиграла можда и најбољи меч на  овом такмичењу а славила је голом Николе Јакшића двије секунде прије краја  након велике драме.

У првој четвртини се играло гол за гол и ниједна репрезентација није успјела да стекне већу предност. Обје селекције су одиграле јако у одбрани а напокон Србија је добила и већи учинак свог голмана Радослава Филиповића.

Сјајни Душан Мандић је у другој четвртини био веома ефикасан, па су „делфини“ отишли на одмор са голом вишка(6:5), али су пропустили неколико шанси да дођу до  значајније предности.

Србија се мучила у нападу на старту трећег периода, што је Грчка искористила да  пређе у вођство. Димитриос Скумпакис је везао три гола и донио нови преокрет.

Велика борба је настављена и у посљедњој четвртини. Грчка је већим дијелом била у  предности али се „делфини“ нису предавали. Сјајни Филиповић  је одлично бранио  а на другој страни је погодио Душан  Мандић за вођство 11:10. Србија затим није успјела да дође до гола са играчем више па је Грчка имала напад за продужетак који је искористила. И онда чудо. Никола Јакшић је двије секунде прије краја постигао гол за побједу

Душан Мандић је био најефикаснији у тиму Србије са пет голова, док је Виктор Рашовић  додао три гола.  Голман Радослав Филиповић је имао 10 одбрана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана