Трансвестит Палома не жали због критика поводом ОИ: То је слика Француске 2024.

Танјуг
Foto: Танјуг/АП

ПАРИЗ- Иго Барден, који у Француској наступа као трансвестит Палома, изјавио је да не жали због критика које је изазвала церемонија отварања Олимпијских игара у Паризу у којој је и он учествовао и да то што је тада приказано представља "слику Француске 2024. године".

"Био је то заиста важан тренутак за француски народ и представљање Француске широм свијета", рекла је Палома, која је учествовала на пародији на слику "Посљедња вечера" Леонарда да Винчија, преноси АП.

Иако су умјетнички директор церемоније Томас Џоли и други учесници у више наврата рекли да сцена није инспирисана "Посљедњом вечером", критичари су тај дио церемоније протумачили као исмијавање слике Леонарда да Винчија која приказује Исуса Христа и његове апостоле. 

Упркос реакцији Палома је рекла да је поносна што је била дио церемоније која се није ослањала на низ француских клишеа, "као што је на примјер, Парижанин са багетом испод руке".

"То је могла да буде разгледница из 1930. године, али умјесто тога, ово је слика Француске 2024. године", рекла је она.

Такође је рекла да јој је жао због негативних реакција и што су се неки људи увредили.

"Нисмо покушавали да пародирамо, да се ругамо 'Тајној вечери'. Није то била поента. Жао ми је што људи виде ствари само на лош начин", казала је.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана