Тим избјеглица освојио прву олимпијску медаљу

ГС
Тим избјеглица освојио прву олимпијску медаљу

ПАРИЗ - Камерунска боксерка Синди Нгамба (25) пласирала се у полуфинале Олимпијских игара у категорији до 75 килограма и тиме обезбиједила прву, историјску медаљу за Репрезентацију избјеглица.

Нгамба је у четвртфиналу била боља од домаће такмичарке Францускиње Давине Мишел на бодове и то једногласном одлуком судија, преноси Кликс.

У полуфиналу је у четвртак чека дуел с боксерком из Панаме Атејном Бyлон, док ће се у другом полуфиналу у овој категорији састати Кинескиња Ли Љиан и Аустралијка Кејтлин Паркер.

Породица Нгамбе се у потрази за бољим животом из Камеруна преселила у Уједињено Краљевство када је имала само 11 година, а боксом се почела бавити сасвим случајно.

До данас нема ријешен статус држављанина који би јој омогућио да представља Велику Британију, али има услове да наступа за Репрезентацију избјеглица.

Прошле године постала је прва боксерка у олимпијском Тиму избјеглица која је изборила мјесто у Паризу кроз квалификације.

Спортисте окупљење у Тиму избјеглица први пут смо гледали у Рију и тада их је било је десеторо, у Токију их је било 29, а сада их у Паризу 37.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана