Све ове године дао би за један меч! 

Дејан Кондић
Све ове године дао би за један меч! 

ПАРИЗ - Знакови поред пута су од Бога дар и онај ко их чита зна судбу своју. Сигурно је и Новак Ђоковић свјестан момента и те руке која га води у бесмртност. Данас!

Да, баш данас је дан за смјену генерација. Највећи икада игра против насљедника, у највећем финалу, за богове, подно Ајфелове куле. Финалу Олимпијских игара. 

Смјена генерација не значи нужно, и вјерујемо да није, пораз старијег од надолазећег. Смјена генерација, вјерујемо, значи побједу највећег против предводника новог таласа, Шпанца, Карлоса Алкараза.

За својеврсни крај и остварење снова оног дјечака који, једва већи од рекета, каже да жели да буде најбољи. И то и постане.

А ако уради још ово, Ноле комотно може да каже: "Хвала свима, било је лијепо дружити се с вама". 

Битка је ово за једни трофеј који, у каријери, недостаје највећем српском спортисти икада. Пехар, који чека скоро 20 година...

Занимљиво, баш у Паризу има прилику да дође до њега, на терену на којем је најдуже чекао да пригрли једини грен слем трофеј који му је недостајао - Ролан Гарос. Успио је то, тек, 2016. 

И све ово отвара се у години у којој Новак није освојио ниједан пехар, што се никад досад није десило. Али, ако се вратимо на почетак текста, схватимо да Бог то тако уреди. Кад се најмање надаш освјетли ти пут до остварења сна. Тај пут у вјечну славу завршава се  тријумфом кад је најпотребније. 

Јер, све би, сигурно, свако од нас дао да Новак данас узме овај трофеј. 

Још само данас да буде на висини задатка...Са ватром у срцу и миром у глави. 

Кад год буде тешко, а биће кризних момената против Шпанца, сјетите се ријечи Јелене Генчић, Новаковог првог тренера:

- После свих ових година које сам провела уз Новака, кад сам видела у каквог је човека најпре израстао, а наравно и спортисту, ја сам сигурна само у једно, његов дар не долази са овога света!

Дакле, он је тај! Знаће он како да се носи са овим изазовом.

Срећно, Новаче, још само овај пут!

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана