Стјепановић: Драго ми је што смо и Барна и ја ушли у полуфинале Олимпијских игара

Танјуг
Стјепановић: Драго ми је што смо и Барна и ја ушли у полуфинале Олимпијских игара

ПАРИЗ - Драго ми је што смо и Андреј Барна и ја ушли у полуфинале. Мислим да је велика ствар да Србија има двојицу пливача у полуфиналу једне дисциплине, изјавио је данас српски пливач Велимир Стјепановић послије пласмана у полуфинале трке на 100 метара слободним стилом на Олимпијским играма у Паризу.

Барна је раније данас остварио 10. вријеме у квалификацијама, а Стјепановић је на крају био 13.

Барна је 100 метара испливао за 48,34 секунде, док је Стјепановић остварио вријеме од 48,40 секунди.

-Много ми је драго што нисам допустио да наступ у штафети првог дана утиче на остатак мог такмичења. Сад идем да се опоравим и да дам све од себе вечерас, па да видимо шта могу. Конкуренција је озбиљна, 100 м слободно је једна од најпливанијих дисциплина и ту су увек они најјачи и најбољи- ", рекао је Стјепановић, пренио је ОКС.

Полуфинала су на програму вечерас од 20.30 часова.

-Идем да се борим, борим се за себе, да покушам своје најбоље време да испливам. Ако то успем, има шансе и за финале, али опет кажем, драго ми је што смо Барна и ја заједно успели да се пласирамо даље - истакао је Стјепановић.

Барна је навео да му је циљ био пласман у полуфинале ОИ.

-Резултат баш и није био најбољи, али битно је да сам прошао у полуфинале. То ми је био циљ. Вечерас имам нову шансу да поправим неке ствари које нисам добро извео јутрос. Имао сам превелику трему, јер ми је то била прва трка, али верујем да ће бити боље вечерас -додао је Барна.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана