Српска боксерка у четвртфиналу Олимпијских игара

Б92
Српска боксерка у четвртфиналу Олимпијских игара

Српска репрезентативка Наталија Шадрина је у четвртфиналу Олимпијских игара!

Србија на овим Олимпијским играма има још једну репрезентативку у боксу. Сара Ћирковић је елиминисана, али остала је рођена Рускиња, Наталија Шадрина, која се пласирала у четвртфинале.

Она је свој први меч у категорији до 60 килограма имала против Дуније Келиф из Алжира, којој је одмах у старту задавала проблеме, највише преко предњег директа. 

Добро је држала Наталија противницу на дистанци готово читаву рунду, добро се кретала, а предњем директу је додала и одличан задњи директ, те је и неколико директних удараца задала из контре.

Након демонстрације силе у првој рунди, Шадрина је наставила добро да се креће и да блокира скоро сваки директан ударац противнице. Искористила је у посљедњем минуту друге рунде предњи директ, високо подигла гард, а судије су биле подијељене. 

Минимална предност је у другој рунди била на страни представнице Србије.

Комбинација удараца и уз предњи директ, као и полу-кроше обиљежили су Наталијин старт у трећој рунди. Келифовој ништа није полазило за руком, слабо је бранила предњу руку српске репрезентативке, успјела је да зада тек неколико директних удараца што није било довољно да се стане на пут актуелној европској шампионки.

Српску представницу у четвртфиналу чека Кинескиња Венлу Јанг, а дуел је заказан за 31. јул са почетком од нешто послије 13 часова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана