Србија има још једну медаљу: Ватерполисти иду по злато!

Милан Зубовић
Србија има још једну медаљу: Ватерполисти иду по злато!

ПАРИЗ - Ватерполисти Србије трећи пут заредом изборили су финале Олимпијских игара након што су у полуфиналном окршају побиједили САД резултатом 10:6 (2:2, 4:2, 2:2, 2:0).

"Делфини" су тако осигурали макар сребро на Играма што је трећа медаља за Србију у Паризу након злата Дамира Микеца и Зоране Аруновић (микс стрељаштво) и Новака Ђоковића.

Сјајну партију одиграли су изабраници селектора Уроша Стевановића који су губили само на почетку сусрета са 0:1 и 1:2, да би након тог све преузели у своје руке и стекли прилику да стигну до златног хет-трика на Играма.

Наиме, Србија је освојила златна одличја на ОИ у Рио де Жанеиру 2016. и Токију 2021. године да би након тога дошло до велике смјене генерација.

Ова нова од тада је тражила свој пут и ово јој је прва медаља коју ће освојити, а злато би било помало нестварно јер Срби нису бриљирали на овом турниру.

Ипак, показало се да знају играти завршнице и да су најбољи када то највише треба. Гол Николе Јакшића за побједу против Грчке као да их је додатно покренуо и дао нову снагу коју су демонтстрирали у базену против чете коју са клупе предводи некадашњи селектор Србије Дејан Удовичић.

Када је Србија повела са 9:6 почетком посљедње четвртине голом Николе Дедовића било је јасно ко ће у финале које је на распореду у недјељу од 14 часова против побједника меча Мађарска - Хрватска који је на распореду вечерас од 19.35 часова. Најбољи код побједника био је Дедовић са четири гола, три је додао Никола Јакшић по један су дали Сава Ранђеловић, Петар Јакшић, и Немања Вицо, а занимљиво је да се најбољи српски играч Душан Мандић није уписао међу стријелце. Голман Радослав Филиповић имао је девет одбрана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана