Шпановић: Дошла сам по цену да се распадне тетива и да ме износе

ГС
Foto: Танјуг/ АП

ПАРИЗ- Српска атлетичарка није успјела да се пласира у финале Олимпијских игара у скоку удаљ, а са медијима је подијелила прве утиске.

Ни Шпановић ни Градашчевић нису биле ни близу норме од 6,75 метара.

Штавише, Шпановић је разочарала са тек 6,51 метара из друге серије, што је било довољно тек за 14. мјесто.

"Шта да вам кажем, нисам неко ко тражи оправдање, јер га нема после свега што сам урадила и постигла прошле године на СП. Целе прошле године сам скакала са руптуром и узело је маха, нисам успела да се опоравим већ ињекцијама довела до стања да могу да се појавим овде. Хвала тиму што ме је подржао у тој лудости, на мојим последњим Играма, хтела сам овде да завршим овде каријеру и у крајњем збиру ми је осећај прелеп. Овде припадам и себи сам обећала да ћу борилиште напустити са осмехом", започела је Ивана.

Њеној професионалној каријери ипак овдје није крај.

"Овде сам желела да се опростим, тешко ми је да причам јер нисам неко ко одустаје, дошла сам по цену да се распадне ахилова тетива и да ме износе. Због свега ћу бар још нешто урадити да се опростим како треба", поручила је.

Истакла је и да је ово реалност, с обзиром на то да јој је ово прво такмичење у години са пуним залетом.

"Целе године покушавам да истрчим такмичарски залет, али не могу. На жељу и искуство смо веровали да могу, знали смо ризик јер нисмо имали рутину на тренингу. Упркос свему сам поносна што сам овде и ништа не бих мењала, једино се не бих помирила с тим да нисам дошла овде. Ово ми је прво такмичење у години са пуним залетом и реалност је, океј сам са овим, била бих и више да имам следећу прилику".

Упитана је и да ли размишља о ОИ у Лос Анђелесу 2028. године, као што на примјер већ сада размишља Ђоковић, пише Б92.

"Волела бих, Богу се молим за здравље, жеље ми не мањка. Тело сам изгурала ван својих способности, због људи око мене и психичке снаге изграђене у оваквим ситуацијама. Тело вришти за одмором, па да могу да одморим", закључила је.

Повезане вијести

Шок у Паризу: Шпановић без финала ОИ!

Погледајте реакцију Иване Шпановић послије елиминације (ВИДЕО)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана