Шокантна прича са ОИ: Уочи турнира јој дијагностиковали рак кичме

Телеграф
Foto: Принтскрин

ПАРИЗ- Када на једном такмичењу имате преко 10.000 спортиста готово је немогуће да се не појави бар једна невјероватна животна прича, а на овим Олимпијским играма их је било већ сада неколико. Али ова је посебна и никада виђена, а стиже нам из Бразила, чувена мачевалица Натали Молаузен.

Никада није пријатно ни када вас заболи глава, посечете прст на папир, а вјероватно не можете ни замислити колико није пријатно када вам мало уочи турнира дијагностикују канцер кичме. Како се бори са тим?

Ту бол је спознала управо Натали, која је имала само два избора: Да се преда болести или да настави да испуњава своје снове и покаже се на највећој сцени и проба да доживи још лијепих момената.
Међутим, да то није лако показало се већ у њеној првој борби против Канађанке кинеског порекла Рејен Шао. Борбу неће памтити по резултату, поражена је 15:11, али је показала нешто што је представљало велики подстријек и мотивацију људи широм свијета.

Без обзира што су јој покрети драстично ограничени, без обзира што осјећа бол готово константно, она је успјела да да све од себе и пружи веома снажан отпор здравој ривалки.

 
Ипак, то је узело даха, па је тако након меча морала да услиједи медицинска помоћ како би се повратила, пошто је готово потпуно остала без енергије. Дјеловало је да не може да дише, када су се сви окупили око ње, а један снимак где њен тренер збуњен седа на столицу која је њој намијењена кружи друштвеним мрежама.

Након што је по завршетку меча колабирала и добила медицинску помоћ, сада је хоспитализована, а планирана операција кичме ће бити у понедјељак. Ипак, успјела је да постане инспирација милионима људи за своју храброст коју је показала уопште учествовањем на Олимпијским играма.

Натали је иначе рођена 1985. године и тренутно има 38 година, што је чини једном од најстаријих учесница ових Игара. Иако је рођена у Италији и резидент је Француске, она представља Бразил са великим поносом од 2014. године. Прије тога је представљала Италију само током 2013. године.

У каријери је освојила три злата, три сребра и двије бронзе на Свјетским куповима, једно злато и једну бронзу на Свјетским првенствима, једно злато и четири бронзе на Зоун шампионатима, као и једно злато и пет бронзи на Гран При шампионатима, пише Телеграф.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана