Прлаиновић: Ђоковићев тријумф је најљепши могући крај једног циклуса

Srna
Foto: GS

БЕОГРАД - Прослављени репрезентативац Србије у ватерполу и двоструки олимпијски шампион Андрија Прлаиновић оцијенио је да је најбољи српски спортиста Новак Ђоковић остварио невјероватан успјех освајањем златне медаље на Олимпијским играма у Паризу, чиме је заокружио све трофеје у каријери.

Прлаиновић је истакао да је Ђоковићев тријумф на олимпијском тениском турниру најљепши могући крај једног циклуса и један од највећих успјеха у његовој импресивној каријери.

"С обзиром на то колико је желио ту златну медаљу, његов успјех у Паризу је изванредан", рекао је Прлаиновић за Срну.

Коментаришући чињеницу да је Србија до сада освојила двије медаље и да је већи дио јавности очекивао много више, Прлаиновић тврди да он није имао таква очекивања.

"На Олимпијским играма је јако велика конкуренција у свим спортовима и те прогнозе о мноштву медаља се праве полазећи од неких идеалних услова. То се ријетко деси на Олимпијади. Имамо два злата и можемо да освојимо укупно неких четири-пет медаља и не више од тога. Ко је планирао више, тај се не разумије у спорт“, рекао је Прлаиновић.

Ватерполиста који поред двије златне има и двије бронзане медаље на Олимпијским играма, као и двије титуле свјетског и пет европског шампиона са Србијом, сматра да српски "делфини" у предстојећем четвртфиналном окршају са Грчком нису без шанси у репризи олимпијског финала из Токија.

"Наравно да имамо шанси. Ако уђу међу четири најбоље екипе, то ће бити успјех", сматра Прлаиновић.

Он је објаснио да су приче о брду медаља велики проблем, јер су таква очекивања нереална и неутемељена.

"Причамо неке велике приче, али када погледамо само колико се људи код нас бави спортом и каква нам је спортска култура, поготово у екипним спортовима, далеко смо иза великих земаља, али и у односу на комшилук – Мађарску, Словенију и Хрватску", навео је Прлаиновић.

Према његовим ријечима, Србија у спорту заостаје и више није таква сила каква је била на почетку овог вијека, када су на Олимпијским играма у Сиднеју 2000. године мушке екипе играле четвртфинале у одбојци, ватерполу, рукомету и кошарци.

"То су давна прошла времена. Али, сада имамо двије женске екипе које су добре - кошаркашице и одбојкашице. Оне у посљедње вријеме и на Олимпијским играма остварују сјајне резултате. То је новина у односу на ранији период", указао је Прлаиновић.

Према његовој оцјени, и одбојкашицама и кошаркашицама биће јако тешко да дођу до нових медаља због велике конкуренције пошто озбиљне земље подређују све наступу и резултату на Олимпијским играма.

Ипак, како каже, нада се да ће одбојкашице вечерас проћи Италију, иако ће имати изузетно тешку утакмицу.

"Оне су сигурно једна од кандидата за медаљу. Ту рачунам и кошаркаше, који данас у четвртфиналу могу да прођу Аустралију. У мушкој кошарци би требало да узмемо медаљу, мада ће бити тешко, јер су Американци неприкосновени, док ће се остали борити за друге двије медаље", оцијенио је Прлаиновић. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана