Пожари пореметили саобраћај неколико часова до отварања Олимпијских игара

Танјуг
Пожари пореметили саобраћај неколико часова до отварања Олимпијских игара

ПАРИЗ - Три пожара избила су данас у близини жељезничких пруга у Паризу и озбиљно пореметили жељезнички саобраћај свега неколико сати прије церемоније отварања Олимпијских игара, преноси Фигаро.

-Ватра је оштетила инсталације, а наши тимови већ су на лицу мјеста како би обавили процјену и почели поправке - саопштила је жељезничка компанија СНЦФ, додајући да је ријеч о ''масовном нападу с циљем да се паралише жељезничка мрежа“.

Наводи се да ће велики број брзих возова због пожара бити преусмерен на ''конвенционалне линије'', као и да се очекује да саобраћај буде нормализован тек у понедјељак.

-Координисани злонамјерни акти су синоћ циљали неколико ТГВ линија и озбиљно ће пореметити саобраћај овог викенда - изјавио је француски министар саобраћаја Патрис Вергијете, док је министарка спорта Амели Удеа-Кастера осудила ''акте саботаже'' и додала да ''онај ко игра против Олимпијских игара, игра и против Француске и њеног олимпијског тима''.

У Паризу ће вечерас од 19.30 бити отворене 33. Олимпијске игре, при чему ће церемонија отварања први пут бити одржана на отвореном, уз рекордан број од 45.000 полицајаца који ће водити рачуна о безбедности учесника

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана